Tayvan merkezli denizcilik şirketi Wan Hai Line, rıhtımdaki gemiler için devlet tarafından uygulanan katı emisyon standartlarına uymadığı için Kaliforniya tarafından para cezasına çarptırıldı. 2014'ten bu yana uygulanan regülasyonlara göre California, yanaşan gemilerin yardımcı makinelerini,dolayısıyla emisyon salınımını sınırlandırıyor. Diğer yandan gelecek yıldan itibaren düzenlemelerin daha da genişleyeceği belirtiliyor.

Yarısı Los Angeles'ta eğitim merkezini finanse edecek!

California Hava Kaynakları Kurulu, Rıhtıma Yanaşmış Okyanus Aşırı Seyir yapan Gemiler Yönetmeliği'nin ihlali nedeniyle Wan Hai Lines şirketine 680.750 dolarlık ödeme çıkardı. Anlaşmaya göre 340.375 dolarlık kısmı nakit ve diğer yarısı Oakland, California okullarında bir hava filtreleme sistemi ile Los Angeles'ta bir ilkokul ve erken eğitim merkezinin kurulumunu finanse etmek için kullanılacak.

İhlaller, CARB'nin 2020'de Kaliforniya limanlarını ziyaret eden filoların yaptığı rutin bir denetim sırasında tespit edildi. Denetim, Wan Hai filosundaki gemilerin Los Angeles ve Long Beach limanlarına yanaşırken yardımcı makine gücünü en az yüzde 80 oranında azaltmadığını ortaya koydu. Ayrıca şirketin filosundaki gemilerin yaptığı uğrakların en az yüzde 80'i için üç saatlik operasyonel zaman sınırını karşılayamadığı anlaşıldı. Operasyonel zaman sınırı, bir geminin limandayken makinelerini çalıştırabileceği zamanı en fazla üç saatle sınırlandırıyor.

CARB İcra Kurulu Başkanı Richard W. Corey, "Uygulama Bölümümüzü Kaliforniya'nın hava kalitesi sorunlarına katkıda bulunan bu ihlalleri tespit etme konusundaki gayretlerinden dolayı takdir ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim