Ukraynalı bir denizci, işvereni olan Rusya'nın devlete ait silah ve silah teknolojileri ihracat/ithalat holdingi Rosboronexport'un şu anki CEO'su Alexander Mikheev'e ait lüks yatını kısmen batırmakla suçlanıyor.

55 yaşındaki baş mühendisin, yetkililere Ukrayna vatandaşı olduğunu ve Mikheev'in lüks yatında on yıl çalıştığını söylediği belirtildi. Devam eden Ukrayna işgaline misilleme olarak Mikheev'in mülküne karşı harekete geçmeye karar veren mühendis makine dairesine su almak için vanaları açtı. Mürettebatın yine Ukrayna uyruklu olan diğer personelinden gemiyi terk etmelerini ve geminin batmasına izin vermelerini istedi. Nitekim diğer mürettebat üyelerinin bu isteği reddettiği ve bunun yerine yatı kurtarmak için çalıştıkları anlaşıldı. İspanyol polisi geldiğinde ise mühendis tüm sorumluluğu üstlendi.

''Patronum Ukrayna halkını öldüren silahlar satan bir suçlu!''

Mayorka Günlük Bülteni'ne göre, mahkeme duruşmasında bir hakime “Patronum Ukrayna halkını öldüren silahlar satan bir suçlu” dedi ve yaptıklarından pişmanlık duymadığını da sözlerine ekledi.

Lady Anastasia isimli 2001 inşa lüks yatın 47 metre uzunluğunda olduğu biliniyor. İspanyol yetkililer, Lady Anastasia'nın sahibinin kimliğini doğrulamaya çalışıyor.

Editör: TE Bilişim