Ukrayna'nın tahıl ihracatını koordine edecek İstanbul merkezi Çarşamba günü resmen açılacak

Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar, hububat ihracatını kolaylaştıracak ve aç bir dünyayı doyurmaya yardımcı olacak ortak koordinasyon merkezinin açılış törenine katılacak.

Türkiye Savunma Bakanlığı'na göre, Ukrayna'nın dünyaya tahıl ihracatını yeniden başlatma anlaşmasının bir parçası olarak İstanbul'da kurulan yeni bir ortak koordinasyon merkezi Çarşamba günü resmen açılacak.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul'da Milli Savunma Üniversitesi'nde yapılacak merkezin açılış törenine katılacak.

Geçen Cuma, Türkiye, BM, Rusya ve Ukrayna, altıncı ayına giren Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle aylarca süren tıkanmanın ardından üç Ukrayna limanından tahıl ihracatını yeniden başlatmak için önemli bir anlaşma imzaladı.

Anlaşmaya göre, limanların giriş ve çıkışlarında denetimler yapmak ve rotaların güvenliğini sağlamak için İstanbul'da ortak koordinasyon merkezi kuruldu.

Türk yetkililer, küresel gıda krizini ele almak ve aç bir gezegeni beslemek için ihracatın mümkün olan en kısa sürede yeniden başlatılması gereğini vurguladılar.

Editör: CAHİT İSTİKBAL