Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi yakınlaşma ilk meyvelerini turizmde vermeye başladı.

Rusya'daki tur operatörleri bu sene Türkiye'ye gelecek turist miktarının 1 milyona ulaşabileceğini belirtiyor.

Ankara ile Moskova arasındaki mektup trafiğinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'le telefonda görüşmesi turizme de olumlu yansıdı.

Rusya’daki tur operatörleri, Türkiye’ye yönelik otel ve uçak satışlarını başlattılar. Sektörün en önemli firmalarından olan Coral Travel dahil satışlarını an itibarı ile gerek web sitelerinde, gerek acentelerinde satışa sundular.

Şimdi bütün gözler Charter uçuşlar için ise Rus Sivil Havacılığı'nın izin vermesi olarak açıklandı.

Türkiye ile Rusya arasındaki yakınlaşmaya büyük emek harcayan turizmcilerden Hüseyin Baraner, yeni gelişmeyi, "Turizmde yılın en güzel haberi" olarak değerlendirdi.

OTI Holding, Rusya ile Türkiye arasındaki tatil satışlarının en önemli isimlerinden Coral Travel'in Rusya'dan Türkiye'ye yönelik otel ve uçak satışlarını başlattığını duyurdu.

Türkiye pazarına gözlerini diken Rus turizmcilerin şimdilik en büyük arzusunun, Charter uçuşları ile ilgili kısıtlama kararının 1 hafta-10 gün içinde açılması.

Rusya'daki tur operatörleri genel olarak Türkiye sahil şeritlerindeki tatil destinasyonlarına 700-800 bin civarında bir turist rakamının gerçekleşebileceğini, diğer şehirlerle beraber bu rakamın 1 milyonu bulabileceğini tahmin ediyor.Cihan
Kaynak: cha