Genellikle deniz haydutlarının başvurduğu ve Güneydoğu Asya ile Gine Körfezi'nde uzun yıllar boyunca sıkça rastlanılan akaryakıt hırsızlığını, bu defa tankerin kendi mürettebatının gerçekleştirdiği iddia ediliyor. 

Malezya Deniz İcra Dairesi, 12 mürettebatın kendi gemilerinden 475.000 galon dizel çalmakla suçlandığı bir vakayı soruşturduğunu açıkladı.

Malezya Deniz İcra Dairesi (MMEA), 5 Ekim günü, Ocean Pride isimli ürün tankerinin Singapur'dan Doğu Timor'a doğru yaptığı bir seyirde Singapur Boğazı'nın doğu girişinin yakınında, kıyıdan yaklaşık 24 deniz mili açıkta soyulduğu bilgisini aldığını belirtti.

Yakıtı çekip gemiyi terk ederek kaçtıkları iddia ediliyor!
 
Olay yerine vardıklarında, MMEA görevlileri geminin terk edilmiş olduğunu tespit etti. Yapılan incelemede, gemide tahmini değeri yaklaşık 1,2 milyon dolar olan 475.000 galon dizel yakıtın eksik olduğu ortaya çıktı. Mürettebatın 12 üyesi ise yakıtı çekmek, ardından gemiyi terk ederek kaçmakla suçlanıyor.

Malezya makamları 12 mürettebat üyesinin hepsinin isimlerini ve pasaport numaralarını açıkladı.  MMEA, kendi bildirisini yayınlamanın yanı sıra Interpol'ün de destğini alarak diğer uluslardan şüphelilerin tutuklanması ve iadesine yardımcı olmalarını talep eden uluslararası bir Kırmızı Bülten dağıttı.

Editör: TE Bilişim