20.388 teu'luk Ever Given'in pazartesi sabahının ilk ışıklarında yeniden yüzdürüldüğü ve Süveyş Kanalı'nın trafiğe açılması için çalışmaların başlatıldığı açıklandı.

398 metre uzunluğunda olan ve Evergreen tarafından işletilen dev gemi, hasar değerlendirilmesine tabi tutulacak ancak ilk izlenimlere göre geminin başta motorları olmak üzere tüm fonksiyonlarının çalışır durumda olduğu belirtildi.

Kanal trafiği yakında açılacak!

Geminin Süveyş Kanalı üzerindeki Acıgöl'e çekildiği bildirilirken, Süveyş Kanalı Otoritesi (SCA), Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan hayati kanalda trafiğin, kanalın her iki ucunda bekleyen yüzlerce gemiye yakında açılacağını duyuruldu.

Gece operasyonu sonuç verdi!

Geminin kurtarma operasyonlarında, ilkbahar gelgitinden en iyi şekilde yararlanıldığı ve gece yürütülen operasyonda toplam 15 römorkör kullanıldığı açıklandı. Pruva bölgesinin etrafında gece boyunca tarama yapılan geminin yeniden yüzmesini kolaylaştırmak için kanalın doğu kıyısına 18 metre derinlik açıldığı belirtildi.

Bekleyen 367 gemi var!

Edinilen bilgilere göre bu sabah itibariyle Süveyş Kanalı'nı her iki yönde geçmek için bekleyen 367 gemi var. Avrupa ile Asya arasında seyreden bu gemilerin hareketsiz kalması, Bloomberg tarafından hesaplanan ekonomik tahminlere göre günde yaklaşık 9,6 milyar dolarlık ticari kayba neden oldu.

Editör: TE Bilişim