Avrupa merkezli 3 STK, AB onaylı canlı hayvan taşıyıcı gemilerin kapsamlı bir incelemesini yayınladı. Hayvan Refahı Vakfı, Tierschutzbund Zürich ve Robin des Bois'e göre, 41 yaş ortalamasına sahip bu gemiler hayvanlar, insanlar ve çevre açısından güvenlik riski oluşturuyor.

78 gemiden sadece 5'i hayvan taşımak için inşa edildi!

Raporun yazarları, 78 AB sertifikalı gemiden sadece beşinin canlı hayvanların taşınması için özel olarak inşa edildiğini tespit etti. Diğerleri ticari kariyerlerine konteyner gemisi, feribot veya yük gemisi olarak başlamışlar ve çoğu dönüşümden önce ticari ömürlerinin sonuna gelmişti. Aralarından bir kaç tanesi dönüştürüldüğü sırada halihazırda 40 yaşının üzerindeydi.

Ortalama dönüştürülme yaşı 29!

Raporda geçen “Gemileri hurdaya çıkarmak için küresel ortalama yaş 30'dur. Bununla birlikte, değerlendirilen gemiler, AB onaylı hayvan taşıyıcı gemilere dönüştürülme yaşının ortalama 29 yıl olduğu görülüyor.'' ifadeleri dikkat çekti.

53 gemi Paris MoU liman devleti kontrolü tarafından birçok kez alıkonuldu ve filonun çoğunluğu Paris MoU kara listesinde yer alıyor. Aynı zamanda gemilerin üçte ikisinden fazlasının IACS dışı klas kuruluşları tarafından klaslandığı belirtiliyor.

Bu sistemik kaygılar göz önüne alındığında, STK'lar Avrupa Komisyonu'nun AB limanlarına uğrayan hayvan taşıyıcı gemilerine düzenleme getirmek üzere yeterince çalışmadığını iddia etti.

Eurogroup for Animals Ceo'su; "Bu yeni çalışma, canlı hayvan taşımacılığının hayvanlar, insanlar ve çevre açısından doğru bir uygulama olmadığını bir kez daha kanıtlıyor. Tek çözüm, canlı taşımacılığın getirdiği gereksiz ıstırabı olabildiğince sınırlamak için AB taşımacılık yönetmeliklerini gözden geçirmektir.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim