Singapur Denizcilik ve Liman İdaresi, bir denizcilik dekarbonizasyon merkezi kurmak üzere denizcilik sektörünün altı önde gelen şirketiyle bir araya geldiğini açıkladı.

Uluslararası Denizcilik Dekarbonizasyon Danışma Paneli'nin önerilerinden biriydi!

Başlangıç ​​bütçesini 90 milyon ABD Doları olarak açıklayan merkez, geçen yaz Singapur'da oluşturulan Uluslararası Denizcilik Dekarbonizasyon Danışma Paneli'nin önerilerinden biriydi. MPA (Singapur Denizcilik ve Liman İdaresi) ayrıca, denizcilik endüstrisinin karbondan arındırılmasında diğer fırsatları araştırmak için hükümetin yatırım fonuyla oluşturulacak ikinci bir programı da duyurdu.

Her bir şirket  7,5 milyon dolar yatıracak!

Yeni dekarbonizasyon merkezinin kurucu üyeleri arasında BW Group, Sembcorp Marine, Eastern Pacific Shipping, Ocean Network Express, Foundation Det Norske Veritas ve BHP gibi şirketler yer alıyor. Her bir şirketin araştırma programlarını finanse etmek için 7,5 milyon dolar yatırmayı kabul ettiği belirtildi. MPA her bir şirketin merkez için yaptığı toplamda 45 milyon dolarlık yatırıma ek olarak 45 milyon dolar daha sağlayacak.

Uluslararası deniz taşımacılığını daha sürdürülebilir hale getirecek!

MPA İcra Kurulu Başkanı Quah Ley Hoon; "Denizcilik endüstrisinde karbonsuzlaştırma, ilgili tüm paydaşların ortak sorumluluğunu gerektiren küresel bir zorluktu. Güçlü kamu-özel sektör ortaklıklarına sahip olmak bu hususta çok büyük önem arz etmektedir. İşbirliği çağrımıza güçlü bir şekilde yanıt veren ve bizimle benzer düşünen ortaklarımıza teşekkür ederiz. Bugün imzalanan anlaşmalar, uluslararası deniz taşımacılığını daha sürdürülebilir hale getirmek için atılan iki başlangıç adımıdır." ifadelerini kullandı.

Merkezin misyonu, önümüzdeki beş yıl içinde denizcilik sektöründe dekarbonizasyonu sağlamayı kolaylaştırmak olarak belirtiliyor. Program, sera gazı emisyonlarının azaltılması alanlarında yapılan araştırma ve teknoloji geliştirme projelerini desteklerken, yüksek öğretim kurumları ve araştırma kuruluşları ile işbirliği içerisinde olacak.

İşbirliği, karbondan arınma yolunda ilerlemenin anahtarıdır!

Klas kuruluşu DNV Denizcilik Güney Doğu Asya, Pasifik ve Hindistan Bölge Müdürü Cristina Saenz de Santa Maria; “İşbirliği, karbondan arınma yolunda ilerlemenin anahtarıdır. DNV olarak, bu denizcilik dekarbonizasyon merkezinde teknik yeterliliğimizi ve sektör bilgimizi paylaşarak MPA ile uzun süredir devam eden işbirliğimizin kapsamını genişletmekten memnuniyet duyuyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Eastern Pacific Shipping İcra Kurulu Başkanı Cyril Ducau; ''Denizde karbondan arındırma merkezinin oluşturulması, hem kamu hem de özel sektör paydaşlarının güçlerini birleştiren önemli bir kilometre taşıdır.'' dedi.

Editör: TE Bilişim