Singapur, limanlarının denizcilik endüstrisi için önde gelen küresel yakıt ikmal merkezi rolünü sürdürmeye devam etmesi için sıvılaştırılmış doğal gaz yakıt ikmal altyapısını genişletme çabalarını sürdürüyor. Şu anda Singapur, geleneksel yakıt ikmalde yaklaşık yüzde 20 pazar payına sahipken, endüstrinin gelecekte doğacak ihtiyaçlarını karşılamak için alternatif yakıt tedarikini genişletiyor. Bu çabalar neticesinde alınan kararlar ile Total, FueLNG ve Pavilion Energy'den sonra Singapur limanlarında LNG ikmal hizmeti verebilecek 3. şirket oldu.

Singapur Denizcilik ve Liman İdaresi (MPA) kısa süre önce Total'in dünya çapındaki yakıt ikmal faaliyetlerinden sorumlu yan kuruluşu olan Total Marine Fuels Private Limited'e LNG yakıt tedarik lisansı verdi. Liman ve üçüncü LNG lisansına sahip olacak Total ile anlaşma 1 Ocak 2022'de başlayacak ve beş yıl sürecek.

''Singapur'un katkısı küresel LNG yakıt ikmal pazarının gelişimi için çok önemli!''

Total'in Pazarlama ve Hizmetler Başkanı Alexis Vovk, "Asya'nın LNG yakıt ikmaline olan talebi artıyor ve Singapur'un katkısı küresel bir LNG yakıt ikmal pazarının gelişimi için çok önemli." diyor. Total, bu önemli bölgede doğal gaz tedarik zincirimizin değerini yükseltecek. Sonuç olarak küresel LNG yakıt ikmal pazarının yüzde 10'undan fazlasına hizmet etme hedefimize katkıda bulunacak.''

2019'da Total, Singapur limanında bir LNG yakıt tedarik zinciri geliştirmek için 10 yıllık bir anlaşma imzalamıştı. Yeni anlaşma, şirketin Singapur’un Asya için önemli bir LNG yakıt ikmal merkezi olma hedefine katkıda bulunmaya yönelik devam eden çabalarının bir parçası olacak. Ayrıca, Total’in küresel denizcilik endüstrisinin enerji geçişinde doğal gazın rolüne olan güveninin ve karbon-nötr bioLNG'nin geliştirilmesi ve gelecekte piyasaya sürülmesi yoluyla gemilerden kaynaklanan karbon emisyonlarını daha da azaltma potansiyelinin altını çiziyor.

Total Rotterdam Limanı'nda en büyük LNG tedarik gemilerinden birini işletiyor!

Total, deniz taşımacılığı müşterilerinin deniz yakıtı olarak LNG alımını desteklemek için kritik önem taşıyan LNG altyapısına aktif olarak yatırım yaptı. Total, Kasım 2020'den beri Rotterdam Limanı'nda en büyük LNG tedarik gemilerinden biri olan Gas Agility'yi işletmektedir. Şirket, Singapur limanına üçüncü bir LNG yakıt ikmal gemisi aracılığıyla hizmet verirken, 2022 yılına kadar Fransa'nın Marsilya kentinde yeni inşa edilmiş başka bir LNG ikmal gemisini suya indirecek.

Yakıt ikmal operasyonuna ek olarak Total, 2022 ve 2023 yıllarında teslim edilecek, tümü LNG tahrikli iki VLCC ve dört Aframax tipi gemi kiraladı.

Editör: TE Bilişim