ABD Sahil Güvenlik, 17 Temmuz'da helikopter ile gerçekleştirilen ve aksiyon filmlerini aratmayan zorlu bir acil tahliyenin videosunu yayınladı. Helikopterin geminin tasarımı nedeniyle gemiye baş kısımdan yanaşması dikkat çekti.

ABD Sahil Güvenlik Beşinci Bölge komuta merkezi, 49.722 dwt'lik ürün tankeri CL Yingdu'daki bir denizcinin acil tıbbi müdahaleye ihtiyacı olduğuna dair ihbar aldı. Kurtarma operasyonu gerçekleştirrildiğinde gemi, 16 Temmuz'da New York'tan ayrılmış, 17 Temmuz Cumartesi günü itibariyle ise Cape Hatteras'ın yaklaşık 223 mil güneydoğusunda seyrediyordu.

MH-60 Jayhawk yardımcı pilotu Lt. j.g.Marissa Bonnefin; "Genellikle bir geminin kıç kısmından tahliye yaparız, ancak uygun alan olmaması nedeniyle, baş kısmından tahliye gerçekleştirmek zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

Mürettebat üyesinin gözünden yaralandığı bildirildi. Acil tıbbi müdahale için ABD Sahil Güvenlik Hava İstasyonu Elizabeth City'den bir MH-60 Jayhawk helikopteri ve bir HC-130 Hercules uçağı kaldırdı.

MH-60 Jayhawk olay yerine vardığında hava ekibi yaralı mürettebat üyesini tahliye etmek için gemiye inmek üzere görevlendirdi. Tahliye edilen mürettebatın yerel bir hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Editör: TE Bilişim