SeaDream 1 isimli lüks yolcu gemisi geçtiğimiz haftalarda Barbados'tan kalkarak ilk Covid-19 sonrası Karayip seferine başlamıştı. Geminin kaptanı gemideki 53 yolcudan birinin ön testte pozitif çıktığını belirtmiş bu nedenle sefer askıya alınmıştı  Geminin tüm mürettebatı ve yolcuları için covid-19 testi başlatılan gemide herkesin negatif olduğu açıklanmıştı. 

Ancak son gelen detaylarda Covid-19 sonrası Karayipler'de yolculuğa devam eden ilk kruvaziyer gemisinde yolcularıdan bazılarının Covid-19 pozitif çıktığının bildirilmesiyle SeaDreamCruises tüm seferlerini 2021'e kadar iptal ettiğini açıkladı.

''Yedi konuk ve iki mürettebat Covid-19 testinde pozitif sonuç verdi.''

SeaDream Cruises'tan yapılan açıklamada, "SeaDream, pozitif Covid-19 test sonuçlarının ardından 2020'nin geri kalanı için tüm seferlerini iptal etmeye karar verdi. Konuklardan gemiye binmeden önce birden fazla negatif PCR testi yaptırmaları istendi, ancak bu Covid-19'u önlemek için yeterli olmadı.. SeaDream, salgın sırasında (Norveç'te) herhangi bir vaka olmaksızın 20'den fazla seferi başarıyla gerçekleştirdi ve Barbados sezonundan önce protokollerde geliştirmeler yapıldı. Buna rağmen yedi konuk ve iki mürettebat, Barbados sağlık yetkilileri tarafından yapılan Covid-19 testinde pozitif sonuç verdi.'' ifadelerini kullanıldı.

''Negatif çıkanların eve dönmelerine izin verildi.''

Barbados Hükümetinin negatif yolculara eve uçmaları için izin verdiği belirtildi. Hasta olan toplam yedi yolcu ise Barbados'taki karantina tesislerine yerleştirildi.

Editör: TE Bilişim