VesselsValue verilerine göre, Şanghay iki aylık karantinanın ardından yeniden normal işleyişe dönerken, limandaki tıkanıklık neredeyse normale döndü.

Bekleme süreleri 28 saate kadar düştü!

Çin'in en büyük şehrinde karantinanın zirvesinde, Şanghay'da tankerler, dökme yük gemileri ve konteyner gemileri için ortalama bekleme süreleri Nisan sonunda 66 saate yükseldi. Bekleme süreleri şimdi 28 saate kısaldı, bu da son üç yılda yılın bu zamanında görülen en üst sınırdan sadece bir saat daha fazla.

Nisan sonunda 69 saatte zirveye ulaşan konteyner gemileri için ise ortalama bekleme süreleri şimdi 31 saate düştü, bu da son üç yılda yılın en yüksek noktasından hala dört saat daha fazla. Diğer yandan İsrailli denizcilik yapay zeka firması Windward'dan alınan veriler, Şanghay limanına yapılan gemi seferlerinin uzunluğunun şehirdeki kilitlenmeden ve bölgede devam eden tıkanıklıktan kritik bir şekilde etkilenmediğini gösteriyor. Mayıs 2022 ile Mayıs 2021'i karşılaştıran Windward verileri, aylık ortalamanın yalnızca 1,2 gün artarak 17 günden 18,2 güne veya %6,9'luk bir artışa ulaştığını gösteriyor. Ancak bu iki dönemde konteyner gemilerinin Şanghay'a yaptığı liman uğraklarının sayısı %16 azalarak 1.263'ten 1.062'ye düştü.

Windward ve Sea-Intelligence'a göre şu anda Şanghay'dan Los Angeles ve Long Beach'e giden gemi sayısı açısından, toplam taşıma kapasitesi 225.000 teu'nun biraz üzerinde olan 29 gemi var. Windward ve Sea-Intelligence'tan yeni bir rapor, “Şanghay bölgesi çok daha az sıkışık, bu da kısmi yeniden açılmanın nispeten yeni gelişimi göz önüne alındığında şaşırtıcı değil” ifadeleri yer alıyor.

Editör: TE Bilişim