Şirket, 48.500 grosstonluk Empress of the Seas ve 74.000 grosstonluk Majesty of the Seas isimli iki geminin bu ayın sonunda filosundan ayrılacağını söyledi.

Şirket, gemilerin ismi açıklamadı ancak Asya-Pasifik merkezli bir şirkete satıldığını duyurdu.Spekülasyonlar ise ülkenin yerel kruvaziyer endüstrisini genişletmek için Çin'e gidebilecekleri yönünde. Son aylarda her iki gemi de Doğu Akdeniz'de atıl durumdaydı.

Kruvaziyer endüstrisinde silinmez izler bıraktılar...

Royal Caribbean International Başkanı ve CEO'su Michael Bayley; "Empress of the Seas ve Majesty of the Seas, devrim niteliğindeki tasarımları ve boyutları ile kruvaziyer endüstrisinde silinmez izler bıraktı," dedi.

Denizlerin İmparatoriçesi anlamına gelen Empress of the Seas 18 yıl boyunca çoğunlukla Karayipler ile Bahamalar'a yelken açtı. Ayrıca, Royal Caribbean'ın 2004 yılında New Jersey Bayonne'de açtığı kruvaziyer terminaline uğrak yapan ilk yolcu gemisi olmuştu.

Dünyanın en büyükleri arasında tanıtılmışlardı!

Majesty of the Seas, 1992 yılında Sovereign sınıfının üçüncü gemisi olarak, o sırada dünyanın en büyük yolcu gemileri arasında tanıtıldı. Kariyerine 7 günlük Karayip yolculukları ile başladı ve filoda popüler bir gemi olarak kaldı. Daha büyük ve yeni gemilerle değiştirildikten sonra Bahamalar ve Küba gezileri gibi kısa yolculuklar yapmaya devam etti.

Kruvaziyer şirketleri eski gemilerin satışını hızlandırıyor!

Royal Caribbean Group, iki gemiyi satma kararının filosunu güncellemeye devam etme çabasının bir parçası olduğunu bildirdi. Carnival Corporation da 2020 yazında benzer bir strateji uygulayarak markalarından emekli etmeyi planladığı eski gemilerin satışını hızlandırdı.

Editör: TE Bilişim