Gemi, Pakistan Savunma Bakanlığı tarafından 2017 yılında Damen ile imzalanan iki gemi siparişinin bir parçası. Her iki gemi de Romanya’daki Damen Tersanesi’nde inşa edildi. İlk gemi, PNS Yarmook, bu yılın Şubat ayında Pakistan Donanması filosuna katıldı.

Kardeş gemisi gibi PNS Tabuk, karmaşık bir deniz ortamında çok çeşitli operasyonlar gerçekleştirebilen, çok amaçlı, son derece uyarlanabilir bir platformdur. Bir helikopter ve bir İHA ile aynı anda iki sert karinalı şişme botu görevlendirebilir.

Etkinlikte konuşan Damen Genel Müdürü Galati Flemming Sorensen, “Damen 1986’dan beri Pakistan’da birçok projede yer aldı ve bu uzun soluklu ve güvenilir işbirliğinden gurur duyuyoruz.” dedi.

Projenin başarılı sonucunun, tüm katılımcılar arasındaki yakın işbirliğinin sonucu olduğunu belirtti. Sorensen, “Böyle bir başarı ancak iyi koordinasyon, becerikli işçilik, mükemmel ekip çalışması ve ilgili tüm taraflar arasında iyi bir işbirliği ile mümkündür. Pandeminin eşi görülmemiş zorluklarına rağmen Pakistan, Romanya ve Hollandalı proje ekipleri başarılı olmak için azimle çalıştılar.” dedi.

Damen, görevi süresince PNS Tabuk’a destek vermeye devam edecek.

defenceturk

Editör: TE Bilişim