İki aylık dönemi içeren deneme 4.803 teu'luk MOL Experience isimli geminin tahrikinde gerçekleştirildi. Yakıt ikmal işlemi ise Kasım ayında Rotterdam limanında yapılmıştı.

Yapılan ilk deneme sırasında, sürdürülebilir olarak nitelendirilen biyoyakıt, geleneksel fosil yakıtlarla harmanlanarak MOL sahipli geminin Avrupa ve ABD arasındaki Atlantik seyrini tamamlamasını sağladı.

Biyoyakıtların uygulanabilirliği kanıtlandı!

Japonya merkezli şirketin açıklamasında "Denemenin başarısı, ONE'ın sırasıyla 2030 ve 2050 karbon azaltma hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak sürdürülebilir biyoyakıtların uygulanabilirliğini kanıtladı." ifadeleri kullanıldı.

Şirketin hedefi: 2030'a kadar %25 ve 2050'ye kadar %50!

Denemede kullanılan gelişmiş biyoyakıtın kullanılmış yemeklik yağ gibi atık yağlardan üretildiği vurgulandı. ONE, gram/teu-km cinsinden karbondioksit emisyonlarını 2018 yılına göre 2030'a kadar %25 ve 2050'ye kadar %50 azaltmayı hedefliyor.

Samskip, Boskalis, UECC, Eastern Pacific, Minship, Stena Bulk, Jumbo ve Norden GoodFuels şirketinin biyoyakıtını son üç yıldır deneyen diğer nakliye şirketleri arasında yer alıyor. Bunların yanında Otomobil üreticisi Volkswagen'in de biyoykatı deneyen şirketler arasında yer aldığının altı çizildi.

Editör: TE Bilişim