Ningbo-Zhoushan limanındaki Meishan terminali, bir liman işçisinde Covid-19 vakası tespit edilmesi nedeniyle kapatılmasından iki hafta sonra bugün yeniden açıldı.

Terminal, her yıl limandan geçen 30 milyon teu'nun kabaca %20'sini oluşturuyor. Şanghay'ın güneyinde yer alan Ningbo-Zhoushan, toplam tonaj açısından dünyanın en büyük, konteyner söz konusu olduğunda ise dünyanın üçüncü en büyük limanı olarak biliniyor.

Yetkililer, son iki hafta içinde limanı işletme kapasitesinin %90'ında çalışır durumda tutmayı başardıklarını iddia etseler de, bu son liman tıkanıklığının oluşturduğu domino etkisinin önümüzdeki haftalarda ABD ve Avrupa'da hissedeleceği düşünülüyor.

20 Temmuz'dan bu yana, Çin eyaletlerinin yarısından fazlasında tespit edilen Covid-19 vakları yerel karantinaları tetikledi. Çin'de yeni bildirilen pozitif Covid-19 vakaları, yakın zamanda ülkeyi virüsün yayılmasını engellemek için kısıtlamaları yeniden uygulamaya zorladı. BIMCO'nun baş nakliye analisti Peter Sand önümüzdeki haftalarda Çin'de Covid-19 ile bağlantılı daha fazla liman karantinasının beklendiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim