NATO Deniz Harekatı Çalışma Grubu Toplantısı, ABD, Almanya, Fransa, İngiltere'nin de aralarında bulunduğu 17 ülkenin katılımıyla İstanbul'da yapıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 23 Mart’ta yaptığı açıklamayla, Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen NATO Deniz Elektronik Harp Denemeleri Ana Planlama ve NATO Suüstü Harbi Yetenek Grubu Toplantılarının; 13-17 Mart tarihleri arasında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde, İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Deniz Müzesi Komutanlığında icra edildiğini duyurdu.

NATO Suüstü Harbi Yetenek Grubu tarafından planlanan NATO Deniz Elektronik Harp Denemeleri; Türkiye’nin ev sahipliğinde, 30 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında, Antalya Deniz Komutanlığı ve Antalya Körfezi’ne istinaden icra edilecek.

Açıklamada denemelerin maksadının; ittifak üyesi ülkeler arasında bilgi değişiminin sağlanması, güdümlü mermi ve radar benzetim sistemlerinden istifade ile gemilerin beka tedbirleri için geliştirilen taktik ve tekniklerin denenmesi olduğu bildirildi.

Toplantılara; Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada, Norveç, Polonya, Yunanistan, NATO Uluslararası Askeri Komitesi, NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı ile ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK temsilcileri iştirak etti.

Editör: TE Bilişim