Myanmar'da darbenin neden olduğu sosyal karışıklık, ülkenin limanlarındaki yük gemisi operasyonlarını kesintiye uğratarak hizmetlerin askıya alınmasına ve gecikmelere neden oldu.

Hapag Lloyd rezervasyonları askıya aldı!

Alman konteyner hattı Hapag Lloyd, Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da darbenin neden olduğu siyasi karışıklık yoğunlaşırken, kargo rezervasyonlarını geçici olarak askıya aldığını açıkladı. Şirkete göre, Myanmar'daki durmaksızın devam eden protestolar, ülkedeki liman ve lojistik operasyonlarını büyük ölçüde aksattı.

Hapag Lloyd müşterilere yaptığı bir duyuruda; "Myanmar'daki terminaller Operasyonel olarak tam kapasite çalışabilecek durumda değil, feeder hizmetleri ve karayolu taşımacılığı sınırlı, fabrika ve depolar faaliyette bulunmak için insan gücüne ihtiyaç duyuyor." ifadelerini kullandı. Şirketin duyurusunda, halihazırda gemilerde taşınmakta olan sevkiyatların planlandığı gibi teslim edeceği, ancak gecikmelerin yaşanabileceği belirtilerek;"Durumu günlük olarak yakından takip ediyoruz. Durum düzeldiğinde bilgilendirme yayınlayacağız." ifadelerine yer verildi.

Maersk rezervasyonları kabul etmeye devam ediyor!

Diğer deniz taşımacılığı şirketleri Myanmar'daki durumu değerlendirmeye devam ediyor. Splash247 isimli haber sitesinde yer alan habere göre Maersk sözcüsü; “Limanlardaki operasyonel durum kötüleşmeye devam ederken, şu anda Myanmar'a rezervasyonları kabul etmeye devam ediyoruz. Durumu sürekli olarak değerlendiriyoruz.'' dedi.

CMA CGM navlun ödemelerini durdurdu!

Fransa merkezli deniz taşımacılığı şirketi CMA CGM, Myanmar'da navlun ödemesini geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

CMA CGM'den yapılan açıklamada "Myanmar'daki mevcut durum nedeniyle, navlun ödemelerini geçici olarak durduracağız ve müşterileri derhal geçerli olmak üzere denizaşırı navlun ödemelerini yapmaya teşvik edeceğiz." denildi.

Myanmar'da 10 yıl önce iktidarı sivil bir hükümete devreden ordu, geçtiğimiz günlerde yönetime el koyduğunu açıklamıştı. Seçim sahtekarlığı iddiaları nedeniyle başlayan askeri darbe, Myanmar’ın sivil lideri Aung San Suu Kyi ve diğer üst düzey hükümet liderlerinin görevden alınmasına ve tutuklanmasıyla devam etti. Darbe ve tutuklamalar nedeniyle on binlerce protestocu, darbe karşıtı protestolara katılmak için Myanmar'ın büyük şehirlerine döküldü.

Editör: TE Bilişim