LNG yakıt ikmali Süveyş Kanalı Planları, 2025 yılına kadar Süveyş Kanalı'nda LNG ikmal operasyonları için çağrı yapıyor 

Mısır'ın devlete ait enerji şirketi EGAS (Mısır Doğal Gaz Holding Şirketi), Süveyş Kanalı'nda geliştirilecek bir LNG bunker merkezinin geliştirilmesi için planların ilerlediğini bildirdi. Ortaklarla çalışmak Norveç merkezli Kanfer Shipping ve Leth Suez Transit, stratejik merkezi geliştirmek ve en geç 2025 yılına kadar bunkering altyapısını işletmeye almak için çalışıyor.

Şirketler, Mısır'daki bir merkezden Akdeniz, Süveyş ve Kızıldeniz'deki bunker operasyonlarını keşfetmek için Şubat 2022'de imzalanan ilk Mutabakat Zaptı'nı genişlettiklerini bildirdi. Şirketler, Kanfer'den bir bunker gemisi kiralayacak ve Mısır'dan operasyonları yönetecek bir ortak girişim kurmayı kabul etti. LNG, EGAS'tan veya Mısır'daki diğer kaynaklardan gelecekti.

Şirketler, operasyonlarını sektör için stratejik bir varlık haline getirmek için Süveyş Kanalı'nın konumuna işaret ediyor. Her yıl 20.000'den fazla geminin Süveyş Kanalı'ndan geçtiğine ve günlük konvoylar oluşturulurken gemilerin kuzey ve güney terminallerinde beklemek zorunda olduğuna dikkat çekiyorlar.

Gemiler Süveyş Kanalı'ndan geçmek için beklerken grup, bunkering yoluyla verimliliği artırmak için zamanın kullanılabileceğini söylüyor. Servisin hem Port Said hem de Süveyş Limanı'nda sunulacağını ve Akdeniz'deki diğer önemli Mısır limanlarında sunulabileceğini söylediler.

DNV'ye göre, şu anda 18 ek siparişle birlikte faaliyette olan 38 LNG bunker gemisi var ve hala başkaları inceleniyor. LNG bunkeri bugün Fransa, İspanya ve Cebelitarık'ta sunuluyor ve Fratelli Cosulich 2023 ve 2024'te İtalya'da faaliyete geçmeyi planlıyor. Benzer şekilde, Portekiz merkezli LNG bunkeri için tartışmalar var, ancak şu anda düzenli olarak planlanan bir LNG operasyonu yok. Güney Akdeniz ve Mısır.

Ortaklar, LNG gemileri için kayıt sipariş defterine işaret ediyor. DNV'den gelen verilere atıfta bulunarak, şu anda operasyonda 304 LNG yakıtlı gemi olduğunu söylediler. Ancak, LNG ile işletmek amacıyla sipariş edilen 511 çift yakıtlı gemi ile bu sayının hızla artması bekleniyor. Örneğin, sipariş üzerine 12 Newcastlemax LNG yakıtlı dökme yük gemisi bulunan Himalaya Shipping, stratejik konumun şirketin kuru dökme yük taşımacılığını LNG'ye geçirmesine yardımcı olacağını söyleyen haberi memnuniyetle karşıladı.

Ortaklar, "LNG yakıt ikmal yeri olarak Mısır'ın en önemli avantajlarından biri, Mısır'ın doğal gaz kaynaklarına ve sıvılaştırma tesislerine sahip olması, bu da onları dünyanın önemli LNG yakıt ikmal merkezlerine karşı benzersiz ve rekabetçi bir konuma yerleştiriyor" dedi. planlar. LNG'nin mevcut iki terminalden ve Mısır'da konuşlanmış bir FSRU'dan temin edilebileceğini söylediler. Bunun operasyon fiyatlarını rekabetçi kılacağına inanıyorlar.

Leth ve Kanfer, yakıt ikmali konusunda deneyimi olan veya iş modelinin geliştirilmesinde aktif rol oynayabilecek bir emtia tüccarı olan ek bir ortak girişim ortağı aramayı planlıyor.

Kaynak: Maritime Executive

Editör: CAHİT İSTİKBAL