Michelin, Fransız start-up Neoline ile, Kanada Halifax'tan Fransa Saint-Nazaire'e olan deneme hattında 2023'e kadar yelkenli ve sıfır karbon emisyonlu gemiyle yapılacak seferlerde, ihraç ettiği lastiklerin %50'sinin taşınması için anlaşma imzaladı.

Lastik üreticisi Michelin, lojistik operasyonlarının karbondan arındrılması amacıyla bir test girişimi olarak başlatılan Fransa merkezli Neoline ile anlaşma yaptığını açıkladı.

CO2 emisyonlarını %90 azaltacak!

Neoline’in sağladığı deniz taşımacılığı hizmetinde, 4.200 metre kare yelkenli 136 metre uzunluğundaki kargo gemilerinin ana itiş gücünün rüzgar enerjisi olduğu belirtiliyor. Bunun transatlantik denizyolu yük taşımacılığında CO2 emisyonlarını %90 oranında azaltacağı iddia ediliyor.

Neoline'nın transatlantik hattındaki ilk seferlerini 2023 yılında denize indirilecek bir gemi ile yapması planlanıyor. Neoline'nın, ilk gemiyi denize indirmeden otomobil üreticisi Renault ve konyak üreticisi Hennessy de dahil olmak üzere bir dizi başka müşteriyle de anlaşma yaptığı açıklandı.

Michelin Group'un tedarik zinciri direktörü Pierre-Martin Huet; "Karbonsuz sevkiyattaki bu ilk adım, Michelin'in lojistik kaynaklı CO2 emisyonlarını 2018 ile 2030 arasında mutlak olarak %15 azaltma hedefine ulaşmasına katkıda bulunacak.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim