Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkan adayı İsa İlyasoğlu, Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ'ın ortak yayınladıkları bildiriyi eleştirdi.

İlyasoğlu yapmış olduğu açıklamada, ''Eğer bir değişim isteniyorsa, mahkeme tarafından atanan kurultay çağrı heyetinin belirlediği tarih de mutlaka kurultay yapılmalı. Kurultayın ertelenmesi, MHP delegelerinde ve MHP'de değişim bekleyen seçmenleri olumsuz etkileyecektir ve hiçbir adayın buna hakkı yoktur'' dedi.

İsa İlyasoğlu, ''Dört genel başkan adayı şunu bilmeli ki onlardan hariç dört aday daha var ve bu adaylarla istişare yapılmadığını yadırgıyorum'' dedi. MHP, tüzük kurultayı mutlaka yapılması gerektiğini ve hemen arkasından da olağanüstü kurultayın yapılmasının zaruri olduğunu belirten İlyasoğlu, ''MHP delegesi kurultay da milliyetçi hareketi iktidar yapacak yeni genel başkanını seçecektir." dedi.

İlyasoğlu,"Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ'ın bir araya gelerek bu şekilde ortak bir bildiri yayınlamaları, toplumda geri adım ve güçlü bir adım atılmadığı şeklinde bir algıya sebep olacaktır'' dedi. Başarı için kararlılık ve istikrarın gerekli olduğunu belirten İlyasoğlu, Türk milletinin yeniden şahlanışa geçmesi, MHP'nin başına gelecek yeni genel başkanın kalitesine bağlı olduğunu sözlerine ekledi
Cihan
Kaynak: cha