Marsilya Limani, Blockchain projesini tamamladı! 

Marsilya Limanı, Haziran’da başlayan testleri bitirdi. Marsilya Fos Liman yetkililerinin koordine ettiği ve kısmen para sağladığı Blockchain Deneme Planı Fransa’nın başlıca lojistik alanı MersKoridoru’ndaki Karma Nakliye Hareketleri’ni genişletmek için geliştirilecek çözümün kapsamını kanıtladı.

Akdeniz-Rhone-Saone (Mers) koridoru Fransız taşımacılığı için önemli bir ticaret merkezi ve ürünlerin hem kara hem deniz yoluyla taşındığı bu bölgede tedarik zincirlerinin güvenliğini ve faydalarını değerlendirmek için blockchain teknolojisiyle bir araya geldi.

Kara ve nehir de dahil olmak üzere tüm nakliyecilere konteyner ithalat ve ihracatını basitleştirmek adına “ortak bir platform” sağlandı.

Aylar süren denemelerin sonucunda “Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen denemelerin sonuçları limanın ev sahipliği yaptığı bir toplantıda gözden geçirildi ve dijital nakliye zincirinin akışkanlığı, güvenilirliği ve rekabeti arttırdığı gözlemlendi” açıklaması yapıldı.

Bu sonuçların Marsilya bölgesinde lojistiğin artış göstereceği anlamına geldiğini söylüyorlar ve bu yapılan az sayıdaki denemeden biri dolayısıyla da blockchain teknolojisinin yararlılığı hakkında kanıt içeriyor.

Bu örnekte blockchainin nasıl planlandığı net değil ancak geçtiğimiz yıl biraz daha genel sayılabilecek bir işlem gerçekleştirildi ve aslında sadece belgeler dijitalleştirilip birilerinin belgeyi değiştirmesinden korkmadan platformda diğerleriyle paylaşılabilir hale getirildi.

Bu özellikle nakliyecilikte tedarik zincirlerinde faydalı oldu çünkü blockchain platformları gelene kadar güvenli dijitalleşme mümkün değildi.

Bu olay sektördeki nakliyecilik devlerinin blockchain için “dönüşebilir” ve “lojistikteki en çok gelecek vadeden teknoloji” demelerini sağladı ve son denemeler de bu yeni teknolojinin güvenilirliğini arttırdı.

Editör: TE Bilişim