Liman işçileri sendikaları ile Sidney limanındaki konteyner terminali işverenleri arasındaki gerginliğin azalıyor olmasına rağmen, nakliyeciler, konteyner tedarik zincirlerinde sürekli tıkanıklık olacağı konusunda uyarıldı.

Bazı taşıyıcılar ise limana yapılacak sevkiyatlar için alınacak rezervasyonları durdurdu.

Maersk, Sidney rezervasyonlarını ay sonuna kadar askıya aldığını duyurarak; "Müşterilerimiz için tedarik zincirindeki belirsizliği ortadan kaldırmak ve Sidney'e uğrayacak gemilerimizin elleçlenmesine yardımcı olmak için Maersk olarak zor bir karar alarak, Asya, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Hindistan'dan gelen tüm yeni rezervasyonların kabulünü geçici olarak durdurduk.'' dedi.

Bu, Avustralya'daki boş konteynerleri en yoğun sezonda Asya'ya geri göndermeye çalışan Sidney limanı için bir kötü haber daha demek.

"Aynı zamanda, Covid-19 personel kısıtlamaları nedeniyle Avustralya ihracatında bir düşüş oldu ve bu, limanlarımızdaki tıkanıklıkla birleştiğinde nakliye operatörleri için kaosa neden oluyor.” dedi CH Robinson, Okyanusya Başkan Yardımcısı Andrew Coldrey.

Limanındaki şiddetli tıkanıklığın, hava koşullarından, endüstriyel anlaşmazlıklardan ve operasyonel verimliliği azaltarak gemilerin Melbourne'a yönlendirilmesine neden olan “aşırı kalabalık” boş konteyner parklarından kaynaklandığı açıklandı.

Yılın başında, nakliye şirketlerinin dünyayı kasıp kavuracak bir salgını hesaba katamayacaklarını söyleyen Coldrey; ''Mevcut ithalat tahsisatlarımız taahhüt edildi ve daha fazlasını istiyoruz, ancak salgınla birlikte tedarik zinciri boyunca ek maliyetler ekleniyor.'' dedi.

Editör: TE Bilişim