Lloyd's of London's Ascot, Marsh, Ukrayna deniz koridoru için sigorta sağlıyor

 Lloyd's of London sigorta şirketi Ascot ve broker Marsh (MMC.N), Cuma günü Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından hareket eden tahıl ve gıda ürünleri için deniz kargo ve savaş sigortası başlattı ve sevkiyatların başlamasının önündeki engelleri kaldırdı.

Rusya ve Ukrayna geçen hafta, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğunda, uluslararası bir gıda krizini hafifletmek için savaşın engellediği tahıl ve gübre ihracatını yeniden açmak için bir anlaşma imzaladı. devamını oku

BM yardım şefi Martin Griffiths Perşembe günü yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Karadeniz limanından ilk tahıl sevkiyatının Cuma gününe kadar gerçekleşebileceğinden umutlu olduğunu, ancak gemilerin güvenli geçişi için "önemli" ayrıntıların hala üzerinde çalışıldığını söyledi.

Lloyd's, Ascot ve Marsh yaptığı açıklamada, Lloyd's of London (SOLYD.UL) tesisinin deniz kargo ve savaş sigortasında 50 milyon dolara kadar teminat sağlayacağını söyledi.

Lloyd's'un piyasalar başkanı Patrick Tiernan, kapsamın "geçen hafta BM'nin aracılık ettiği anlaşmaya temel korumalar ekleyeceğini ve Lloyd's ve sigorta endüstrisinden uluslararası toplumun çatışmaya yanıt vermesine yardımcı olmak için en son desteği temsil edeceğini" söyledi.

Sigortacılar daha önce, yalnızca uluslararası donanma eskortları için düzenlemeler ve deniz mayınlarıyla başa çıkmak için net bir strateji varsa, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından taşınan tahılı karşılamaya istekli olduklarını söylediler.

Anlaşmanın imzalanmasından sadece bir gün sonra Odesa'ya Rus füze saldırısı endişelerini artırdı.

Ascot'un kargo başkanı Chris McGill, "Bu ısmarlama, görev odaklı tesis, sigorta piyasasının tahıl ve gıda ürünlerinin Ukrayna'dan daha geniş dünyaya hayati bir şekilde taşınmasını sağlamadaki rolünü oynamasına izin veriyor" dedi.

Sigorta kaynakları, bu tür bir sigortanın maliyetinin kargoya, armatöre ve limana göre değişeceğini, ancak büyük olasılıkla yüksek olacağını söylüyor.

Daha geniş Karadeniz bölgesine giden primler, keskin bir şekilde yükseldi ve işgalden önce geminin değerinin %0,025'inden %5'ine kadar yükseldi.

REUTERS

Editör: CAHİT İSTİKBAL