24 Mart, 2022 Liberya Bayrak Sicili, Amerika Birleşik Devletleri Sahil Güvenliği (USCG) tarafından 2022-2023 için QUALSHIP 21’e dahil edildi. Prestij göstergesi olan QS21 programı, Amerika Birleşik Devletleri limanlarına uğrarken belirtilen güvenlik ve kalite gerekliliklerini ve yönetmeliklerini başarıyla karşılayan gemileri ve bayrak devletlerini tanır.

Liberya Uluslararası Gemi ve Şirket Sicili (LISCR)’nin CFO’su Alfonso Castillero şunları söyledi; "Qualship21 statüsüne layık görüldüğümüz için onur ve gurur duyuyoruz. Bu, denizcilik endüstrisi tarafından kalite ve performansın ölçüldüğü önemli bir metriktir. Paris MOU ve Tokyo MOU tarafından Beyaz Listeye alınmanın yanı sıra, Qualship 21'e eklenmek, mükemmelliğe olan bağlılığımızı ve güvenli ve uyumlu bir filo sağlamak için doğru kişi ve süreçlere yaptığımız yatırımın daha da güçlendirilmesidir."

Denizcilik Operasyonlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Reynaldo Garibaldi ayrıca şu yorumu yaptı: ‘’Bu büyük başarı, Dinamik Gözaltı Önleme Programımızı uygulamak ve filo performansımızı ve kalitemizi denetlemek için ihtiyaç duyulan teknolojiye, sistemlere ve en önemlisi insanlara yaptığımız büyük yatırımın doğrudan bir sonucudur. Sahip olduğumuz ekip deneyimlidir ve hem denizcilik endüstrisinin hem de liman devleti kontrol görevlilerinin ihtiyaçlarını anlar. Ayrıca, Liberya filosunun ABD limanlarına uğrarken mümkün olduğunca uyumlu olmasını sağlamak için bu kadar yakın çalıştığı ve bize yardımcı olduğu için Amerika Birleşik Devletleri Sahil Güvenliği'ne teşekkür etmek istiyorum." Castillero devam eder: “Liberya bayraklı filonun sahiplerine ve operatörlerine teşekkür etmemiz gerekiyor. Güvenlik ve kaliteye olan bağlılıkları bizimkilerle örtüşüyor ve biz onlarsız bunu başaramazdık. Halihazırdaki 5000'den fazla gemi ve 200 milyon gros tonaj üzerinde olan filomuz ile birlikte bu son üç yılda Sicilimiz inanılmaz bir büyüme katetti. Bu süre zarfında, liman durumu kontrol performansımız giderek daha iyi hale geldi. Bu son sene içerisinde Amerika Birleşik Devletleri sahil güvenlik denetlemelerinde diğer tüm bayraklara nazaran çok daha az tutuklanma ile daha yüksek bir performans gösterdik.''

QS21'e hak kazanmak için bayrak idarelerinin alıkoyma oranının %1.00'den az olması ve son üç yılda yılda 10'dan fazla PSC sınavı ile kredilendirilmesi gerekiyor!

QS21'e hak kazanmak için bayrak idarelerinin üç yıllık Liman Devleti Kontrolü (PSC) alıkoyma oranının %1.00'den az olması ve son üç yılda yılda 10'dan fazla PSC sınavı ile kredilendirilmesi gerekir. QS21
statüsü, ABD'yi ziyaret eden gemilere avantajlar getiriyor.

Editör: TE Bilişim