Los Angeles, Long Beach ve Savannah'nın ana limanları, yüz binlerce ithal konteynerin yoğunluğu ile mücadele ediyor. Amerika'nın bu en yoğun destinasyonlarında düzinelerce gemi demir atmış sıra beklerken, diğer tesislerin kapasitelerinin altında çalıştığı ve daha fazla gemi trafiği talep ettiği belirtiliyor.

LA ve Long Beach'in yaklaşık 300 deniz mili kuzeyindeki Oakland Limanı'nda, yetkililer Ağustos ayından bu yana hiç birikme olmadığını, aksine konteyner hacminin Eylül ayında yüzde 13 düştüğünü ve dolayısıyla durumun tesiste kullanılmayan kapasite ile sonuçlandığını belirtiyor.

''Tedarik zincirini istikrara kavuşturmak için gemilere ihtiyacımız var!''

Oakland Limanı Denizcilik Direktörü Bryan Brandes yaptığı açıklamada; "Oakland limanında tıkanıklık yok ve daha fazla operasyon için hazırız. Tedarik zincirini istikrara kavuşturmak ve hizmetleri eski haline getirmek için gemilere ihtiyacımız var.'' ifadelerini kullandı.

Liman müdürü Bryan Brandes, “Ekim ve Kasım aylarında gemi uğrak sayısının ve kargo hacminin toparlandığını görmeliyiz. Oakland'da tedarik zincirini desteklemek için kullanılması gereken kapasitemiz var." dedi.

''Konteyner gemilerini Baltimore limanına yönlendirebiliriz!''

Diğer yandan Maryland Liman İdaresi İcra Direktörü William Doyle, Baltimore Limanı'a diğer merkezlerindeki tıkanıklık nedeniyle daha fazla gemi uğradığını belirterek; “Konteyner gemilerini Baltimore limanına yönlendirerek tıkanıklık yaşanan limanlar üzerinde yükü hafifletmeye yardımcı olabiliriz” dedi.

Editör: TE Bilişim