Los Angeles ve Long Beach Limanları tarafından 22 Kasım'da yapılan açıklamaya göre, 15 Kasım'dan itibaren uygulanması planlanan konteyner bekletme ücreti bir kez daha ertelendi. Bekleme ücretlerinin iki hafta ertelendiği belirtildi. Limanlar, bir haftalık izleme verilerinin ardından ücret uygulamasını yeniden değerlendireceklerini açıkladı

Ücretin 25 Ekim'de açıklanmasından bu yana, iki limanın rıhtımlarında beketilen kargoda %33'lük bir düşüş görüldü. Diğer yandan San Pedro Körfezi'nde limanlara yük boşaltmak için bekleyen konteyner gemilerinin sayısının ise 12 Kasım'da 83'ten dün 61'e düştüğü açıklandı.

100 ABD Doları ücret!

Geçici politikanın uygulanması halinde deniz taşımacılığı şirketlerinin her bir ithal konteyner için günde 100 ABD Doları ücret ödemek durumunda kalacağı belirtiliyor. Karayolu ile taşınması planlanan konteynerler söz konusu olduğunda ise dokuz gün veya daha uzun süre bekletilen konteynerler için ücretlendirme yapılacak. Diğer yandan demiryolu ile taşınacak konteynerler için bu süre altı gün olarak belirlenmiş durumda.

Öte yandan 25 Ekim'de son tarih olarak 15 Kasım bildirilmiş ve bu tarih bir hafta ertelenerek 22 Kasıma çekilmişti.

Editör: TE Bilişim