Son haftalarda denizcilik sektöründe finansal ve sektörel anlamda bir takım gelişmeler yaşandı. Sektörde yaşanan önemli gelişmeler arasında lider deniz taşımacılığı şirketlerinden Maersk'in Li & Fung ve Temasek Holdings'e ait bir dağıtım şirketi olan Hong Kong merkezli LF Logistics'i 3,6 milyar dolara satın alması yer alıyor.

MSC'den kürsel satın alımlar!

Mediterranean Shipping Co (MSC), Bolloré Group'un Afrika lojistik iştirakını satın almak için 6,4 milyar dolarlık bir teklifte bulunurken, Brezilya merkezli bölgesel konteyner operatörü Log-In Logistica'nın yönetim kurulu, %67'lik hissesinin MSC tarafından satın alınmasına onay verdi.

SCFI, 31 Aralık'ta tarihinde ilk kez 5.000 seviyesini geçti!

Öte yandan Konteyner spot piyasalarında fiyatı belirleyen referansların öncüsü olan Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), 31 Aralık'ta tarihinde ilk kez 5.000 seviyesini geçti!

Endonezya'ya seyreden birçok gemi, ihracat yasağı nedeniyle beklemede kaldı!

Kuru yükte, geçtiğimiz iki haftanın en büyük haberi Jakarta'dan geldi. Cumartesi günü Endonezya hükümeti, arz sıkıntısı nedeniyle yerel elektrik kesintilerine ilişkin endişeler nedeniyle Ocak ayı için kömür ihracatını yasakladı. Güneydoğu Asya'nın en büyük ülkesine giden birçok gemi, hızlı ihracat yasağı nedeniyle beklemede kaldı.

ABD Körfezi LNG ihracatındaki artış sağlamlaşıyor!

Gaz sevkiyatında, 2022'de Avustralya ve Katar'ı geçmesi beklenen ABD Körfezi LNG ihracatındaki artışın, devler arasında yapılan anlaşmalarla sağlamlaştığı görülmekte. Çin'in en büyük LNG ithalatçısı China National Offshore Oil Corporation'ın (CNOOC) tamamına sahip olduğu bir yan kuruluş olan CNOOC Gas & Power Group ile Venture Global LNG arasında, ABD'li bir ihractçı ile CNOOC arasında imzalanan ilk LNG tedarik sözleşmesi olan 20 yıllık bir satış ve satın alma anlaşmasının imzalandığı duyurdu.

Gemi inşa sektöründe ise Güney Kore'nin en eski tersanesi Hanjin Heavy Industries & Construction, HJ ​​Shipbuilding & Construction (HJSC) olarak yeniden adlandırıldı.

Editör: TE Bilişim