Cuma günü bir eğitim tatbikatı sırasında pilotlar Fransız Donanması'nın Korsika'daki üssünden, kıyıdan yaklaşık beş deniz mili açıkta başlayıp 20 mil boyunca devam eden bir sızıntı tespit etti. Libecciu  isimli Fransız geminin aldığı numuneler sonucunda tespit edilen fenomenin petrol sızıntısı olduğu doğrulandı.

Sızıntıyı temizlemek için bölgeye Fransız Donanması'na ait Pionnier ve Jason isimli römorkörler ve açık deniz römorkörü Altagna da dahil olmak üzere çok sayıda kirlilik müdahale gemisi gönderildi.

Sahiller kapatıldı, balıkçılık durduruldu!

Hafta sonu boyunca, Fransız yetkililer Korsika'nın 20 deniz mili uzunluğundaki sahil şeridindeki plajları kapattı ve sızıntının karaya vurması beklentisiyle geçici bir balık avlama yasağı çıkardı. Ancak Pazar günü sızıntının aniden birden fazla bölüme ayrıldığı ve rotasını değiştirerek yavaş yavaş kıyıdan uzaklaştığı bilgisi edinildi.

Kasıtlı bir şekilde boşaltıldı!

Fransa'nın deniz bakanı Annick Girardin, FranceInfo'ya yetkililerin uzun ağır petrol hattının kasıtlı olarak bir gemi tarafından boşaltıldığından emin olduklarını söyledi.

Annick Girardin; "Kesinlikle bir tahliye, kötü niyetli bir hareket. Bir limandan üç saat uzaklıktayız, tüm bunlar muhtemelen birkaç bin euro tasarruf etmek için yaşandı. Bunu yapanlar denizin haydutları, ben böyle değerlendiriyorum.'' ifadelerini kullandı.

21 şüpheli gemi tespit edildi!

Girardin, özellikle ilgi çeken üç gemi başta olmak üzere 21 şüpheli geminin tespit edildiğini doğruladı.

Sızıntı temizleme operasyonununda yaklaşık dört ton petrol topladığı ve yüzeyde kalan petrolü azaltmak için gün ışığında operasyonların devam edeceği belirtildi. Girardin, petrolün daha sonra Korsika kıyılarına geri geleceği endişesini dile getirmeye devam ederek; "Önümüzdeki günlerde, hatta belki de bu yaz, kıyıya ulaşma riski var.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim