Supramax kuru dökme yük taşıyıcının operatörünün yaptığı açıklamaya göre, olay 21 Temmuz'da The Jeager gemisinin Hint Okyanusu'ndan Kızıldeniz'e doğru seyrettiği esnada gerçekleşti.

Üç güvenlik görevlisi güvenlik sağlamak için the Jaeger isimli 52.500 DWT kapasiteli gemiye bindi. Eagle Bulk, gemilerinin yüksek riskli bölgede seyir yaparken daima güvenlik görevlilerini gemiye bindirdiğini ve 10 yılı aşkın süredir sektörde en iyi uygulamaları izlediğini belirtti.

Normal uygulamalara göre, muhafızlar gemiye binerken silahlarını kaptanına teslim eder. Ancak bunun yerine üç muhafızdan biri geminin kontrolünü ele geçirdi. Gemiyi rotadan çıkaran güvenlik görevlisi, şikayetlerini ve tazminat taleplerini dile getirdi.

Güvenlik görevlisinin silahını ateşlerken gemideki mürettebatı tehdit etmediği veya zarar vermediği söylendi. Diğer iki güvenlik görevlisinin ise olaya karışmadığı öğrenildi.

Operatörün edindiği bilgiye göre, güvenlik görevlisi kendi işvereni ile anlaşmazlık yaşıyor ve birkaç ay boyunca kendisine ödeme yapılmıyordu.

Durumu kontrol altına almak için deniz güvenliği uzmanlarıyla çalışan Eagle Bulk Shipping şirketi en sonunda güvenliği ikna etti.

Yaklaşık üç günün sonunda gardiyan silahını teslim etmeyi kabul etti. Gemi orijinal rotasında devam ederken güvenlik görevlisi ise ilk gelişinden 10 gün sonra karaya gönderildi.

Editör: TE Bilişim