Hyundai Heavy Industries Group'un holding şirketi olan Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE), hidrojen yakıtlı gemiler ve hidrojen taşıyıcı gemiler için uluslararası standartlar geliştirmek üzere klas kuruluşu Korean Register ile bir araya geldi.

IMO'ya sunulacak!

İki şirket, hidrojen yakıtlı ve hidrojen taşıyıcı gemi standartlarını ortaklaşa geliştirmeyi ve gelecek yıl Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) sunmayı planlıyor. KSOE ve KR, gemilerde gaz depolama, yakıt tedarik ve kargo elleçleme sistemleri gibi noktalarda, hidrojenin yakıt olarak kullanılması ve yük olarak taşınmasını güvenli hale getirmek ve akreditasyon uygulamak üzere çalışmalar yapacak.

KSOE'nin bağlı kuruluşu Hyundai Mipo, geçtiğimiz yıl Ekim ayında 20.000 metre küp sıvılaştırılmış hidrojen taşıyıcı tasarımı için klas onayı almıştı. Gemi inşa şirketi KSOE ayrıca, yakın zamanda Ulsan City ile beraber çalışarak LNG ve hidrojen dahil çevre dostu yakıtlar için kargo muhafaza sistemleri geliştirdi.

Değişen yakıt talepleri için yeni gemiler!

Bu haftanın başlarında Hyundai Heavy, aynı zamanda CO2 ve LPG taşıyabilen gemiler geliştirmesinin yanısıra dünyanın değişen yakıt taleplerini karşılamak üzere yeni gemi türleri inşa ettiğini açıkladı.

Japonya dünyanın ilk hidrojen taşıyıcı gemisini suya indirdi!

Japonya'da ise, dünyanın ilk sıvılaştırılmış hidrojen (Liquid hydrogen -LH2) taşıyıcı gemisi hizmete girdi. Kawasaki Heavy Industries tarafından inşa edilen Suiso Frontier, 1.250 metreküm vakum yalıtımlı bir C tipi depolama tankına sahip. LH2 kargosu –253 ° C'ye soğutulmakta olup; bu sıcaklıkta, hidrojen atmosferik basınçta kalarak orijinal haldeki buhar hacminin sadece 1/800'ü kadar yer kaplamakta.

Editör: TE Bilişim