Uluslararası Konteyner Bürosu (BIC) ve Dijital Konteyner Nakliye Birliği (DCSA) bugün depolar, konteyner sahaları ve konteyner tesisleri gibi noktaları tanımlamak için kullanılan kodları standartlaştırmak için işbirliğini tamamladıklarını duyurdu.

DCSA üyesi okyanus taşıyıcılarının ve en büyük kiralama şirketlerinin birçoğunun aktif katılımı sayesinde, kuruluşlar 160 ülkede 11.000'den fazla tesisten temiz, makine tarafından okunabilir bir veri tabanına ulaştı. Veritabanındaki her tesis artık yapılandırılmış bir adrese, GPS koordinatlarına ve tanınırlığı kolaylaştırmak için BT sistemleri tarafından kolayca kullanılabilen, kendisine atanmış 9 karakterli bir BIC Tesis Koduna sahip.

Sektörümüzün veri zihniyeti hızla yeni bir standardizasyon anlayışına geçiyor!

Tesis kodlarını düzene sokmak için yapay zeka teknikleri kullanıldı. Bu da; tesis adları, adresler ve GPS koordinatları içeren standartlaştırılmış kodlarla sonuçlandı.

Şu anda SwaggerHub'da mevcut olan sistem, tedarik zinciri katılımcılarının, sistemlerinin her konteyner tesisi için benzersiz, standartlaştırılmış bir kod kullanmasını sağlayacak. Ek olarak, sistem hem BIC Tesis Kodunu hem de SMDG Okyanus Terminali kod listelerini sunacak. Yani endüstrinin 11.000'den fazla BIC Tesis Kodu ve 900'den fazla SMDG Okyanus Terminali Kodu için tek noktadan bir API'ye erişebileceği anlamına geliyor.

Editör: TE Bilişim