Kanada hükümeti Montreal Limanı liman işçilerini işlerine geri döndürmek için alınan kararı Avam Kamarası'nda yasalaştırmak üzere bu hafta bir araya geldi. Bill C-29 üzerine saatler süren tartışmalar sırasında, Yeni Demokrat Parti, Bloc Québécois ve Yeşil Parti üyeleri, Montreal liman işçilerinin yasal grevlerini sona erdirmeye zorlanmasına karşı olduklarını dile getirdiler. Perşembe günü, Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) durumu insan haklarına yasa dışı bir saldırı olarak niteledi.

''Uluslararası Çalışma Örgütü kararlarına da aykırı!''

ITF Liman İşçileri Bölümü başkanı Paddy Crumlin yaptığı açıklamada; "Justin Trudeau hükümeti, Kanada'nın kendi anayasasını doğrudan ihlal ederek kendi vatandaşlarının emeğini hiçe sayarak insan haklarına bir saldırı başlattı. ITF olarak, bu durumun yalnızca Kanada anayasasına değil Uluslararası Çalışma Örgütü kararlarına da aykırı olduğunu söyleyerek, önerilen yasanın yasa dışı olduğuna inandığımızı belirtiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Hükümet salgını yasak için bahane olarak kullanıyor!

ITF'e göre hükümet, salgını grev yasağının önemli bir nedeni olarak kullanıyor. Kanada'nın ithalatçıları salgının devam eden ekonomik etkilerinin uzun bir grevle daha da kötüleşeceğini vurguladı. Çok sayıda Kanadalı iş dünyası dernekleri, grev başlamadan çok önce, hızlı bir çözümün yasalaşması için hükümete haftalardır çağrıda bulunuyor.

Editör: TE Bilişim