İsrail merkezli Zodiac Maritime tarafından işletilen Liberya bayraklı Mercer Street isimli ürün tankerinin Umman açıklarında saldırıya uğraması sonucu iki mürettebatın hayatını kaybettiği açıklandı.

Saldırı perşembe gecesi, Al Duqm Limanı'na yaklaşık 159 km uzaklıkta Al Masirah adasının yaklaşık 60 deniz mili kuzeyinde Umman Denizi'nde meydana geldi. Saldırının korsanlar tarafından gerçekleştirilmediği belirtilirken bazı kaynaklarda yer alan bilgilere göre saldırı dronelar ile gerçekleştirildi.

Şirketten yapılan açıklamada; "Derin bir üzüntüyle açıklamak durumundayız ki 29 Temmuz 2021'de Mercer Street gemisine yapılan saldırı gemideki biri Rumen ve diğeri İngiliz uyruklu iki mürettebat üyesinin ölümüyle sonuçlandı.'' ifadeleri kullanıldı.

Mürettebatının kontrolü altında olan geminin bir ABD deniz unsrunun eskortuluğunda seyrettiği açıklandı. Olay hakkıda soruşturma sürüyor.

Birçok gemi faili meçhul saldırılara maruz kaldı!

Diğer yandan İsrail ile İran arasındaki gerginlik, bir süreden beri yüksek düzeyde devam ediyor. Körfez bölgesi ve Arap Denizi bu gerilimin yansıma alanlarından biri. Bölgede daha önce birden çok gemi faili meçhul saldırılara maruz kalmıştı. Umman Körfezi’nde bulunduğu sırada İran donanmasındaki en büyük gemi de çıkan bir yangın sonucu batmıştı.

Editör: TE Bilişim