İspanyol yetkililer, Las Palmas'ın yaklaşık 150 mil açığında açık denize petrol boşaltan bir tankeri gözaltına aldı. Tankerin operatörünün rekor bir para cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

Pazartesi günü, İspanya Ulaştırma Bakanlığı, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü'nün Akdeniz'de Pire'ye doğru seyir halinde olan 2003 inşa Aldan isimli tankerin kaptanına Almeria'ya gitmek üzere yönünü değiştirmesini emrettiğini duyurdu.

20 mil karede kirliliğe neden oldu!

İddiaya göre Aldan isimli tanker 10 gün önce, Avrupa Deniz Güvenliği Ajansı (EMSA) tarafından işletilen bir uydudan görüntülendiği üzere, İspanya'nın Münhasır Ekonomik Bölgesi içinde, La Palma'nın 150 mil kuzeybatısındaki bir konumda yasadışı deşarj gerçekleştirdi. Bakanlığın açıklamalarına göre, sızıntı denizin yaklaşık 20 mil karesinde kirliliğe neden oldu.

Şimdiye kadar uygulanan en yüksek yaptırımlardan biriyle karşılaşabilir!

İspanya geminin faaliyetleri hakkında bir soruşturma başlattı ve gemiyi bir teminat yatırılana kadar alıkoyduğunu açıkladı. Sızıntının boyutu göz önüne alındığında, operatörün 'Ticari Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından şimdiye kadar uygulanan en yüksek yaptırımlardan biriyle' karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim