13 Eylül 2021 - 17 Eylül 2021 Londra Uluslararası Denizcilik Haftası'nın başlamasıyla İngiltere hükümeti, 2050 yılına kadar uluslararası deniz taşımacılığından kaynaklanan emisyonlar için mutlak sıfır hedefini yineledi.

'' Daha yeşil bir çağın ön saflarında yer almaktan gurur duyuyoruz!''

Uluslararası Denizcilik Örgütü aracılığıyla üzerinde anlaşmaya varılması gereken 2050 hedefinin sektör için önemli bir adım olacağını belirten Ulaştırma sekreteri Grant Shapps; "Zengin bir tarihe sahip denizci bir ülke olarak bu yıl COP26'ya (2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı) ev sahipliği yaparak, temiz denizciliğin geleceği için uluslararası bir rota çizmek üzere denizcilik için daha yeşil bir çağın ön saflarında yer almaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Shapps, sıfır emisyonlu ticari gemilerin önümüzdeki birkaç yıl içinde İngiltere karasularında faaliyet göstereceğini ve yeşil İngiliz Kanalı geçişlerinin muhtemelen on yıl içinde başlayacağını söyledi.

Shapps; "Şimdi harekete geçmek, temiz denizcilik ve ticareti gelecek nesiller için şekillendirerek, bu küresel değişime öncülük etmemizi sağlıyor" dedi.

Editör: TE Bilişim