Deniz taşımacılığından kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmak için gemiler ve limanlar arasındaki işbirliğini güçlendirmek adına yeni bir stratejik ortaklık başlatılıyor. 

90 ülkede 170 liman ve 140 limanla ilgili kuruluştan oluşan küresel bir birlik olan Uluslararası Limanlar ve Limanlar Birliği (IAPH), Norveç Hükümeti ile Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) arasında denizcilik endüstrisinin daha düşük emisyonlu bir geleceğe sahip olması için yürütülen bir ortaklık projesi olan GreenVoyage2050 Projesi'ne katılarak stratejik bir ortak haline geliyor.

Proje, gelişmekte olan ülkeleri enerji verimliliği hedeflerine yönelik taahhütlerini yerine getirmeleri için destekliyor!

GreenVoyage2050 Projesi, IMO'nun deniz taşımacılığından kaynaklanan sera gazı (GHG) emisyonlarının azaltılmasına yönelik stratejisinde belirtildiği gibi, gelişmekte olan ülkeleri ilgili iklim değişikliği ve enerji verimliliği hedeflerine yönelik taahhütlerini yerine getirmeleri için desteklemeyi amaçlamaktadır. denizhaber.com Ortaklık, GHG emisyonlarını azaltmak için gemiler ve limanlar arasında gönüllü işbirliğini teşvik eden IMO kararının uygulanmasını desteklemek üzere yapılacak teknik işbirliği ve kapasite geliştirme faaliyetlerini kapsıyor.

IAPH Genel Müdürü Patrick Verhoeven şunları söyledi: “GreenVoyage2050 projesine stratejik ortak olarak başlamaktan mutluluk duyuyoruz. Üye devlet ülkelerine limanlarla ilgili emisyon azaltma girişimlerinde yardımcı olmak için GreenVoyage2050 Projesi'ndeki meslektaşlarımızın bir araya gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz."

Asya, Afrika, Karadeniz / Hazar Denizi, Karayipler, Latin Amerika ve Pasifik'te seçilen 12 ülkenin limanlarında başlayacak!

IAPH ve GreenVoyage2050, sera gazı emisyonlarını azaltmak için limanlardaki potansiyel önlemleri ve teşvikleri araştıracak. GreenVoyage2050 planı doğrultusunda yönetim kapasitelerini genişletme planının bir parçası olarak altı öncelikli bölgedeki limanlar belirtildi. Bunlar; Asya, Afrika, Karadeniz / Hazar Denizi, Karayipler, Latin Amerika ve Pasifik'te bulunan 12 ülkede seçilen limanlarda gerçekleştirilecek.

Proje ortaklığı, limanlarda gemicilikten kaynaklanan genel emisyon azaltımlarını nasıl destekleyebileceğini bulmayı ve IMO'nun gemilerden sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik hedeflerine ulaşmayı ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyor.

Editör: TE Bilişim