IMO, küresel tedarik zincirlerinin kilit işçileri olarak olarak atadığı ve COVID-19 salgını nedeniyle eşi görülmemiş zorluklarla başa çıkmak zorunda kalan denizcileri 2021 yılının teması olarak belirledi.

Denizciler: Denizcilik Geleceğinin Merkezinde

2021 Dünya Denizcilik Teması, "Denizciler: Denizcilik Geleceğinin Merkezinde" olarak belirlendi. Şu anda oynadıkları ve gelecekte oynamaya devam edecekleri paha biçilmez role dikkat çekilen temada denizcilerin görünürlüğünün arttırılması amaçlanıyor.

Mürettebat değişikliği krizi, deniz taşımacılığının güvenliğini tehdit eden insani bir acil durum!

COVID-19 salgınının ana neden olmasıyla geçtiğimiz yıl, yüzlerce denizci, sözleşmelerini aşarak aylarca gemilerde mahsur kaldı, ulusal ve uluslararası seyahat kısıtlamaları nedeniyle ülkelerine geri gönderilemedi, bir o kadar denizci ise aynı nedenlerle gemilere katılamadı ve geçimini sağlayamadı. Yaklaşık bir yıldır devam eden bu mürettebat değişikliği krizinin, deniz taşımacılığının güvenliğini tehdit eden insani bir acil durum olduğunun vurgulanması amacıyla 2021 yılı Dünya Denizcilik Teması denizcilere adandı.

Yıl boyunca insan unsuru ile ilgili konulara ışık tutulacak!

Yıl boyunca yapılacak farkındalık etkinliklerinde, Dünya Denizcilik Teması'nın, gemilerdeki can güvenliği, denizcilerin refahı ve uygun şekilde verilmiş eğitimin önemi ve dijitalleşme ve otomasyonun zorluklarını ve fırsatları da dahil olmak üzere, denizcilikteki insan unsuru ile ilgili diğer konulara da ışık tutacağı belirtildi.

Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün genel sekreteri Kitack Lim; Bu yılın Dünya Denizcilik Teması olan "Denizciler: Denizcilik Geleceğinin Merkezinde", bu küresel kriz boyunca küresel tedarik zincirini sürdürülebilir kılmaya devam etme konusunda muazzam bir metanet ve kararlılık gösteren denizcilere adanmıştır.'' ifadelerini kullandı.

Kelimelerle tarif edilemez!

İMO’nun farkındalık etkinliğinin ilk misafiri İngiliz Başmühendis Matt Forster mürettebat değişikliği krizini yorumlayaral; ''Bu bir felaket. Neredeyse bir yıldır devam ediyor veyaşadıklarımız kelimelerle tarif edilemez. Denizciler olarak etrafımıza bakıyoruz ve kendimize şu soruyu soruyoruz: "Bize kim yardım ediyor? Olumlu bir değişiklik yapmak için gerçekten kim uğraşıyor?" Ne yazık ki, hepimiz hayal kırıklığı yaşıyoruz. Biz, denizciler olarak, tüm dünya tarafından hayal kırıklığına uğratılmış hisseden 1,6 milyon insanız.''

Editör: TE Bilişim