MSC Cruises, misafirleri ve mürettebatı için gemi içerisindeki havanın kalitesini ve temizliğini iyileştirmek amacıyla 'Güvenli Hava' adı verilen yeni ve inovatif teknolojik bir sanitasyon sistemi uygulayan, dünyadaki ilk yolcu gemisi şirketi olacak.

''Güvenli Hava'' MSC Seashore'da uygulanacak!

"Güvenli Hava" şu anda Fincantieri’nin Monfalcone Tersanesi’nde yapımı devam eden ve Temmuz 2021'de teslim edilmesi planlanan iki "Seaside Evo" Sınıfı gemiden ilki olan ve ayrıca İtalya'da şimdiye kadar yapılmış en büyük ve teknolojik açıdan en gelişmiş gemilerden biri olan MSC Seashore’da uygulanacak.

Bu yeni nesil sanitasyon sistemi, geminin klima sistemi ile birlikte uygulanan C tipi ultraviyole ışınları olan UV-C ışını teknolojisine dayanmaktadır. Hava akışı, kaynakta kısa dalga boylu bir ışıkla yayılır, böylece organik partiküller ve virüs, bakteri ve küf gibi havayı kirleten unsurların dolaşımını engeller.

"Güvenli Hava" sanitasyon sisteminin, Fincantieri’nin tasarımcıları ve teknisyenleri ile merkezi Trieste İtalya’da bulunan, sektörde önde gelen küresel araştırma enstitüsü Uluslararası Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi’nin viroloji laboratuvarı tarafından geliştirildiği belirtiltiliyor.

MSC Cruises’ın seyahat ve turizm sektörünün karşı karşıya olduğu sağlık sorunlarına en etkili yanıtı, MSC Grandiosa gemisinin Batı Akdeniz'de 7 gecelik seferlerine yeniden başladığı 16 Ağustos'tan bu yana faaliyette olan sağlık ve güvenlik protokolü ile en yüksek güvenlik standartlarını belirlemek oldu. Şimdilerde gemi 16.000'den fazla misafirle dokuz seyahat gerçekleştirdi ve bu hafta Batı ve Doğu Akdeniz'deki 10 gecelik rotası ile MSC Magnifica da bu yolculuğa katıldı.

Yolcular 3 süreçten, mürettebat 3 testten geçecek!

Tüm konuklar, gemiye binmeden önce üç kapsamlı süreçten oluşan evrensel bir sağlık taramasından geçecek. Bunlar; sıcaklık kontrolü, kişisel sağlık anketinin incelenmesi ve COVID-19 antijen swab testi. Mürettebat, çalışmaya başlamadan önce üç defa Covid-19 için test edilecek.

Sağlık ve güvenlik protokolü ayrıca, artırılmış sanitasyon ve temizlik, yüz maskeleri ve sosyal mesafenin sürdürülmesi, tıbbi tesisler, günlük sağlık izleme gibi uygulamaları kapsamaktadır.

Editör: TE Bilişim