Hindistan'da ortaya çıkan yeni Covid-19 dalgasıyla birlikte, Güney Kore merkezli lider deniz taşımacılığı şirketi HMM, Hindistan'a gönderilen tıbbi malzemeleri içeren her konteyner için 1 dolar talep edeceğini ve malzemelerin, yüklemede en yüksek önceliğe sahip olacağını duyurdu.

Yapılan bu indirimin, salgınla mücadele için gereken medikal oksijen, oksijen tankları, oksijen konsantratörleri, oksijen tüplerinin üretimi için gereken çelik borular ve ilgili tıbbi ekipman gibi medikal oksijen ile ilgili ürünleri kapsayacağı vurgulandı.

2021'in ilk çeyreğinde, navlun ve hacim oranlarındaki artışla şimdiye kadarki en büyük işletme karını açıklayan HMM'nin, indirim sağlayabileceği ekonomik olarak en iyi zamanlardan birinde olduğu düşünülüyor. 2021'in ilk çeyreğinde şirketin elde ettiği 2,2 milyar dolarlık toplam gelir kazancı, 2020'nin ilk çeyreğinde kaydedilen seviyenin yüzde 85 üzerinde gerçekleşti.

Diğer yandan, yaklaşık iki hafta boyunca Hindistan, günde 300.000'den fazla yeni vaka ve yaklaşık 220.000 ölüm kaydederken, hastanelerin medikal oksijen eksikliğinden muzdarip olduğu vurgulanıyordu.

İnsani yardım önce gelmelidir!

Bir HMM yetkilisi, "Konteyner konusunda küresel bir kıtlıkla karşı karşıya olsak da, insani yardım faaliyetleri önce gelmelidir." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim