Bir Hint petrol rafinerisine giden ve yaklaşık iki milyon varil ham petrol taşıyan tankerde kontrolden çıkan yangınla endişeler de git gide artıyordu. Yangının, makine dairesinde meydana gelen bir patlamanın ardından 3 Eylül günü yerel saatle 07.45'te başladığı bildirilmişti.

Raporlar her ne kadar makine dairesini işaret etse de, daha sonra gelen fotoğraflar, petrol depolama tanklarına ilerleyebilecek potansiyelde olan yangının köprü üstü ve yaşam mahalline doğru yayıldığını gösterdi. Ayrıca, Hindistan Donanması geminin üzerinde  birden fazla çatlak gördüğünü bildirdi. Bu çatlaklardan birinin su hattının yaklaşık 10 metre yukarısında kıç iskele tarafında 2 metre uzunluğunda olarak tanımlandığı biliniyordu.

Yangın nedeniyle terk edilen tanker ülkeye doğru sürüklenirken yetkililer endişelerini dile getirdi. Yangın çıktığında gemi yaklaşık 38 deniz mili açıktaydı, ancak rüzgarlar ve akıntılar onu yaklaşık 21 deniz miline taşımıştı.

Dün gece geç saatlere kadar bir gemi ve uçak tankerdeki yangını su le kontrol altına almaya başladı. Sri Lanka Donanması'ndan gelen gemiler tankerin her iki tarafını da soğuturken, Sri Lanka Hava Kuvvetleri yukarıdan havadan su atmaya devam etti. İki Rus Donanması gemisinin bölgeye sevk edildiği, ancak daha sonra ayrıldığı da gelen detaylar arasında.

Geminin kaptanının da söndürme operasyonlarına katıldığı olayda akşam saatleri itibariyle, ALP Winger sahip olduğu New Diamond isimli tankerdeki yangın söndürüldü ve bir çekme halatı bağlandığı bildirildi.

Editör: TE Bilişim