Okyanuslar ve Balıkçılık Bakanlığı tarafından açıklanan girişim kapsamında, Güney Kore, uzun vadede hidrojen ve amonyak gibi karbon emisyonsuz deniz yakıtlarını geliştirme hedefiyle önümüzdeki 25 yıl içinde gemilerde sera gazı emisyonlarını % 40 ve 30 yılda % 70 oranında azaltmayı hedefliyor.

Çevre dostu 10 pilot gemi inşa edilecek!

Girişim, LNG yakıt ikmal gemileri ve çift yakıtlı(LNG-amonyak) gemiler gibi çevre dostu teknolojieri içinde barındıracak 10'dan fazla pilot geminin inşasını içeriyor.

Bakanlık ayrıca, LNG ve hibrit güçlendirme gibi uygulanabilir teknolojileri mevut gemilerde kullanarak bu gemileri %15'lik bir dönüşüme uğratmayı, böylece mevcut gemilerin çevre dostu hale getirilmesini teşvik etmeyi planlıyor.

Tüm bunlara ek olarak, LNG ve elektrik enerjisi gibi çevre dostu yakıtların tedarikine yönelik altyapının kademeli olarak genişletileceği vurgulandı.

''Çevre dostu gemilere geçiş kaçınılmazdır!''

Bakanlık, "Çevre dostu gemilere geçiş uluslararası normlar altında kaçınılmaz bir zorunluluktur. Bu çalışmalar denizcilik ve gemi inşa sektörlerinde endüstriyel ekosistemi bir sonraki seviyeye ilerletmek için bir fırsat olacak.'' ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamalarda ayrıca; "Bu girişimin sorunsuz bir şekilde uygulanmasıyla 2050'ye kadar karbon nötrlüğünü elde etmek ve sürdürülebilir bir ekosistem oluşturmak için denizcilik, gemi inşa ve denizcilik yan sanayii endüstrilerini aktif olarak destekleyeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim