Birkaç mürettebat üyesinde görülen ateş, öksürük ve nefes alma güçlüğü gibi Covid-19 semptomlarını gizlediği gerekçesiyle göz altına alınarak mahkemeye çıkarılan THOR MONADIC isimli dökme yük gemisinin 53 yaşındaki Tayland uyruklu kaptanı tutuklandı.

Hong Kong polisi, Singapur bayraklı THOR MONADIC isimli bir dökme yük gemisinin kaptanını, gemi geçen ay Endonezya'dan Hong Kong'a geldiğinde sağlık yetkililerine yanlış bilgi vermekle suçlayarak göz altına alınmıştı. Suçlamaların COVID-19 vakalarındaki ani artışla mücadele çabalarının bir parçası olarak geldii belirtiliyor.

Bunun yanısıra Sağlık Bakanlığı, memurlarına bilerek yanlış veya yanıltıcı bilgi vermenin 10.000 HK Doları (yaklaşık 1.300 ABD Doları) para cezası ve altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceği konusunda uyardı.

Diğer yandan Ağustos ayı ortalarında Endonezya'dan Ningbo-Zhoushan demirleme noktasına ulaşan geminin 20 Ağustos'ta demirden ayrılarak Hong Kong'a gittiği biliniyor. Gemi 24 Ağustos'ta Hong Kong demirleme noktasına geldiğinde sağlık raporu istendi, ancak anlaşıldığı üzere Hong Kong Sağlık Bakanlığı gemideki mürettebatta görülen semtpmlar hakkında halihazırda uyarılmıştı. Sağlık Bakanlığı'nın kaynağı ise açıklanmadı. Gemideki 23 mürettebatın tamamı test edildi ve kaptan dahil 15 denizcinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Hastaneye kaldırılan mürettebat üyelerinden biri hariç hepsinin gemiye geri döndüğü anlaşıldı.

Thor Monadic'in 53 yaşındaki kaptanı Tayland vatandaşı Ekarat Timwatthana'nın dolandırıcılık suçlamalarıyla 14 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtildi. 10.000 Hong Kong Doları kefaletle serbest bırakılan kaptanın seyahat belgelerine el konuldu. Kaptan Hong Kong'da haftada üç kez polise rapor verecek. Davanın ise 11 Kasım'da görülmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilişim