7 ülkede 15 liman ile dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecilerinden biri olan Global Yatırım Holding, Küba-Havana Limanı için 3.5 yıldır bekliyor.

Akdeniz çanağının en güçlü işletmecisi olan Global’in Karayipler’deki büyüme planları ve Bahamalara açılması için Küba önemli bir adres.

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi olan Global Yatırım Holding’in Karaköy’deki binasında ‘Fotoğraf Gezginleri Grubu’nun 4 yılda 6 seyahatte çektiği 97 fotoğraftan oluşan bir sergi var. Küba’yı Karaköy’e taşıyan bu sergi için Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda DEİK Türkiye-Küba İş Konseyi Başkanı Mehmet Kutman, Genel Sekreter Gökhan Özer ve Yönetim Kurulu üyesi Oğuz Satıcı ile buluştuk.

Global Ports Holding, Türkiye dahil 7 ülkede 13’ü kruvaziyer, 2’si ticari liman olmak üzere işlettiği toplam 15 liman ile dünyanın en büyük kruvaziyer limanı. 3.5 yıldır da Küba- Havana Limanı için bekliyor. Mehmet Kutman’ın deyimiyle “Küba’da musluklar yavaş açılıyor” Havana Limanı’nın işletmesini devralmaya yönelik görüşmeler devam ediyor. Global Ports Holding, Karayipler’e açılma adresi olan Havana’nın ardından bölgede güçlenmeyi hedefliyor.

Akdeniz çanağının lider işletmecisi olan Global Ports Holding kısa süre önce Hırvatistan’ın Zadar Limanı’nın işletilmesi için sözleşme görüşmelerine başladı. Global’in Akdeniz’deki gücünü dünyaya yaymak için Karayipler’den sonra yeni hedefleri de var.

Editör: TE Bilişim