Gemiye malzemeyi drone'lar taşıdı

Gemiye malzemeyi drone'lar taşıdıSüveyş Kanalı’nda insansız hava aracı dronenin karıştığı bir olay meydana geldi. Süveyş Kanalı’nda bir gemiye drone aracılığıyla malzeme taşındığı bilgisine ulaşıldı.

Dronenin gemiye malzeme taşıması da çekilen fotoğrafla belgelendi. International Group of Protection & Indemnity Clubs üyesi olan ve malzeme taşınan geminin ismini açıklamadı ancak klüp, bütün üyelerine bu konuda uyarıda bulundu. Öte yandan yapılan denetleme sonucu Mısırlı yetkililer, drone ve droneye ait hafıza kartına el koydu. Görüntülerden A.P. Moller-Maersk Grubu’na ait olduğu anlaşılan Drone’un malzeme taşıdığı gemi ise ayrıntılı bir şekilde incelenmek üzere gözaltına alındı.
Klüp yaptığı uyarıda; “Süveyş Kanalı’nda ilerleyen geminin takibini yapan ve belgeleyen dronenin “bu masum eylemi”, Mısır Askeri Kuvvetleri tarafından ulusal güvenliğe tehdit olarak algılanmıştır” denildi. Ayrıca dronelerin denizcilik sektöründe çeşitli görevlerde kullanıldığı da belirtildi. Öte yandan Süveyş Kanalı’nda seyir halinde bulunan gemiye drone tarafından malzeme taşınması bazı soruları da gündeme getirdi. Dronenin gemiye ne taşıdığı merak konusu oldu.
Editör: TE Bilişim