Pek çok operatörün 400 metrelik mega konteyener gemisi Ever Given'in Süveyş Kanalı'nda karaya oturarak neden olduğu tıkanmanın haftalar alabileceği uyarısını dikkate alarak Süveyş Kanalı'ndaki tıkanmayı önlemek üzere gemilerini Ümit Burnu'na doğru yönlendirdiği açıklanıyor.

Dev denizcilik şirketleri gemilerini Ümit Burnu'na yönlendirdi!

Dünyanın en büyük ikinci konteyner hattı olan Mediterranean Shipping Company (MSC), 2M ortağı lider konteyner hattı Maersk ile birlikte çalıştırdığı 11 geminin Ümit Burnu'ndan geçmek üzere derhal yeniden yönlendirildiğini duyururken, Hapag-Lloyd altı gemisini Güney Afrika'ya kaydırdığını açıkladı. Güney Kore merkezli HMM'nin Asya-Avrupa filosunu en hızlı şekilde Ümit Burnu'na yönlendirdiği açıklanırken, aynı zamanda, tıkanmaya neden olan Ever Given’ı işleten şirket Evergreen de filosundaki gemileri Ümit Burnu'ndan geçmek üzere yeniden yönlendiriyor.

Splash247'de yer alan habere göre dün dökme yük gemileri, LNG tankerleri ve ürün tankerleri dahil olmak üzere diğer gemi türlerinin de Süveyş Kanalı'ndan kaçınmak üzere aksiyon aldıklarını belirtiliyor. MSC dün gece Cenevre genel merkezinden yaptığı açıklamada, Süveyş tıkanmasına ilişkin olarak; "MSC, bu olayın konteynerlerin hareketi üzerinde çok önemli bir etkiye sahip olmasını ve COVID-19 salgınının neden olduğu mevcut zorlukların da ötesinde tedarik zincirlerini bozmasını bekliyor.'' dedi.

Şirket ayrıca, "MSC, müşterilerimize ticarete açık olduğumuz ve rezervasyonların dünya çapında durdurulmadığı konusunda güvence veriyor." ifadelerini kullanarak rezervasyonların durdurulmadığını vurguladı

En çok etkilenen konteyner segmenti oldu!

Konteyner segmenti, Ever Given'in Salı günü karaya oturmasının ardından en çok stres altında olan deniz taşımacılığı sektörü oldu. Konteynerler, Asya'yı Avrupa'ya bağlayan Süveyş Kanalı'ndan geçen tüm malların %53'ünü oluşturuyor.

Editör: TE Bilişim