Vulcanello isimli tankerin kaptanı ve üçüncü zabiti, 12 Mayıs 2020'de üç balıkçının ölümüyle sonuçlanan Nuova Iside isimli balıkçı teknesinin batmasıyla bağlantılı olarak tutuklandı.

Kaptan ve 3. zabit cinayetten, armatör yardım ve yataklıktan yargılanacak!

Geminin kaptanı ve 3. zabitinin, taksirle adam öldürme suçundan yargılanmak üzere tutuklu bulunduğu açıklandı. İtalyan medyasına göre Vulcanello isimli geminin armatörü ise yetkilileri yanıltmak ve örtbas etme suçları nedeniyle yargılanmak üzere ev hapsine alındı.

3 kişi hayatını kaybetti!

Kazanın yaşandığı gece Nuova Iside isimli baıkçı gemisi, Sicilya'nın kuzeybatı kıyılarında faaliyet gösteriyordu ve Palermo liman yetkilileri tarafından alınan bir mayday mesajı gönderdi. Yardım çağrısı üzerine yetkili ekipler arama çalışmalarına başladı ve iki ceset bulundu. Son kayıp mürettebatın kalıntıları ise tam bir ay sonra Calabria sahilinde bulundu.

Çarpışma izlerini yok etmek için gövdeyi tekrar boyamışlar!

Balıkçı gemisinin batmasına neden olan kazanın nedeni ile ilgili derinlemesine araştırma yapan İtalyan yetkililer Vulcanello isimli geminin Sefer Veri Kaydedici (VDR – Voyage Data Recorder)'sine el koymaya karar verdi. Yapılan aramalarda, Vulcanello isimli geminin gövdesinin, balıkçı teknesiyle çarpıştıktan sonra yeniden boyandığına dair kanıtlar bulunduğu iddia edildi.

Aileleri son ana kadar kabul etmedi...

Kurbanların Nuova Iside'nin kaptanı Vito Lo Ianoco, kuzeni Giuseppe; ve babası Matteo olduğu belirlendi. Kazadan bu yana, kurbanların aileleri batmanın nedeni ile ilgili cevaplar için yoğun bir şekilde baskı yaptı ve bu kazanın sadece kötü hava koşullarının neden olduğu bir kaza olduğunu son ana kadar kabul etmedi.

Vito La Lanacco'nun Annesi Rosalba, "Kalplerimizde o gece tuhaf ve korkunç bir şey olduğunu hissettik. Onlar profesyonel denizcilerdi ve kendilerini asla tehlikeye atmazlardı. Şimdi öğrendiklerimiz bize zaten bildiklerimizi doğruluyor. Palermo savcısının gerçeği ortaya çıkarmak için yaptığı çalışmaları takdir ediyoruz." dedi.

Editör: TE Bilişim