Şirket, iptalin Aralık 2019'da altı konteyner gemisi inşası için alınan şartlı bir sipariş olduğunu açıkladı. İsmi açıklanmayan armatörün sözleşmenin bazı şartlarını yerine getirmediği belirtildi.

Sözleşmenin şartları tamamlanıp geminin inşasına henüz başlanmadığı için iptalin hiçbir finansal etkisi olmayacağının altı çizildi. Siparişin 2019'da alınması şirketin iş hacmini etkileyecek ancak 2020 rakamlarını değiştirmeyecek.

Yıllık hedefinin yüzde 56'sına ulaştı: 4.06 milyar dolar!

2020'nin ilk yarısında pandeminin etkisine atfedilen güçlü düşüşlerin ardından, DSME, Koreli dev gemi inşa şirketlerinin çoğu gibi yılın ikinci yarısında aldığı birkaç büyük siparişi duyurdu. DSME, 2020'de 4.06 milyar dolarlık sipariş aldığını, ancak bunun yıl hedefinin yalnızca yüzde 56'sı olduğunu bildirdi.

Clarkson Research'ten alınan veriler Güney Koreli şirketlerin gemi inşa sipariş hacmi açısından 2020'de üst üste üçüncü kez en üst sırada olduğunu gösteriyor. İkinci sırada olan Kore tersaneleri, 2020'nin ikinci yarısında Çinli gemi inşa şirketlerini geride bıraktı.

2020 boyunca DSME'nin, dokuz LNG gemisi ve FSRU gemisinin yanı sıra dört konteyner gemisi, iki mekik tankeri, beş VLCC (Very Large Crude Carrier) ve bir çok VLGC )Very Large Gas Carrier) siparişi aldığı biliniyor.

Editör: TE Bilişim