Gazze'ye yardım götüren 2. gemi Aşdod limanına ulaştı

Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine insani yardım götürmek için cuma günü Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıkan Eclips adlı ikinci gemi Aşdod Limanı'na ulaştı.

Kurban Bayramı öncesi Filistin halkının insani ihtiyaçlarını karşılamak için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda hazırlanan ve içinde 2 bin 500 ton insani yardım malzemesi bulunan 2. insani yardım gemisi, yaklaşık 35 saatlik bir yolculuğun ardından İsrail'in Aşdod limanına vardı.

Dün geceye doğru limana yanaşan gemiyi Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Cem Utkan, AFAD İyileştirme Daire Başkanı Cengiz Akın ve İsrail Bölgesel İşbirliği Bakan Yardımcısı Eyüp Kara karşıladı.

Kurban Bayramı öncesi Filistin halkının insani ihtiyaçlarını karşılamak için gelen gemide 100 bin çanta, defter, silgi, kalem gibi kırtasiye malzemeleri ile gıda ve kıyafetler gibi insani yardım malzemeleri bulunuyor. Gemide ayrıca Gazzeli çocuklar için bin adet bisiklet ve engelliler için 100 adet tekerlekli sandalye bulunuyor.

Yardımlar Kurban Bayramı arefesinden önce Gazze'deki sahiplerine ulaştırılacak.

Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine insani yardım götüren ilk gemi "Lady Leyla", "İyilik gemisi Gazze yolunda" sloganıyla 1 Temmuz'da Mersin Limanı'ndan hareketinin ardından 3 Temmuz'da İsrail'in Aşdod Limanı'na demir atmıştı. Gemide pirinç, şeker ve un gibi temel gıda maddelerinin yanında giysi, ayakkabı ve çocuklar için oyuncaklardan oluşan yaklaşık 11 bin ton yardım malzemesi bulunuyordu.

Editör: TE Bilişim