2016 yılında satın alınan bir yan kuruluş olan WebCargo aracılığıyla taşımacılık şirketleri için çok modlu taşımacılık satışı ve rezervasyon otomasyonu sağlayan çevrimiçi bir uluslararası navlun pazarı işetmecisi olan Freightos, çeşitli büyüklükteki  ithalat ve ihracat işletmelerinin belirli bir gemideki kargo kapasitesini teyit etmesine olanak tanıyan yeni bir güvenceli konteyner kapasitesi hizmeti başlattı.

Freightos'tan yapılan açıklamada başlatılan bu yeni hizmetin yükün nakliye sürecini demokratikleştirmek için tasarlandığı ifade edildi.

Freightos verilerine göre küçük ve orta ölçekli işletmelerin %94'ü Ocak 2021'den bu yana tedarik zinciri operasyonlarında kesintiler bildirdi. Verilere göre, yaşanan bu yılın konteyner taşımacılığının en zorlu geçen yılı olduğu ortak görüş haline gelirken, program güvenilirliğinin tüm zamanların en düşük seviyesine düşerek fiyatların her hafta yeni rekorlar kırdığı anlaşılıyor.

Freightos'tan yapılan açıklamada "Güvenceli Konteyner Kapasitesi hizmeti ile yüklerin varış noktasına güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamaya bir adım daha yakınlaşarak, yük rezervasyonu yapma güvenini geri kazandırıyoruz." denildi.

Editör: TE Bilişim